Ved lov 168 af den 29.02.2020 blev der varslet en række ændringer til Emballageafgiftsloven i Danmark. Flere af disse ændringer vil træde i kraft ved årsskiftet, vi forsøger her at give dig et overblik over nogle af de væsentlige ændringer:

  • Bæreposer med hank må ikke længere udleveres gratis og skal have en minimum pris på kr. 4,00
  • Bæreposer under 30 my, hvad enten de er med eller uden hank bliver ulovlige, eventuel lagerbeholdning skal kasseres eller sendes til genbrug.
  • Bæreposeafgifts satserne forhøjes. For bæreposer af plast betyder det en afgiftsstigning fra kr. 66, 00 pr. KG til kr. 69,63 pr. KG. For bæreposer af papir betyder det en afgiftsstigning fra kr. 30,00 pr. KG til kr. 31,65 pr. Kg

Bæreposeafgiften er en afgift vi, som emballageudbyder, er forpligtet til at opkræve på vegne af staten og som vi afregner til staten. På din faktura fra MC emballage A/S vil emballageafgiften optræde særskilt, netop så vi kan holde styr på vores regnskab overfor staten.

 

I tillæg til ovenstående kommer der stykafgift på drikkevareemballager, som ikke indgår i det obligatoriske pant- og retursystem, feks. kartoner til vin, frugtvin og spiritus. Der kommer også forhøjede afgifter på engangsservice, ligesom der er vedtaget et forbud mod en række engangsartikler af plast, som vil træde i kraft til juli 2021.

 

I forbindelse med finanslov 2021 spekuleres i øvrigt i at genindføre afgifter på PVC og ftalater.

Søgaard & Co. - Mere web for pengene
Udskriv