FAQ om FSC®

Ofte stillede spørgsmål om FSC®

Her har vi samlet svarene på nogle af de spørgsmål vi ofte møder om FSC®

"Hvorfor FSC®?"

Når du køber et  FSC® certificeret produkt, så er du med til at passe godt på skov og biodiversitet og alle skovens små væsener - fra store til små.

I en dansk FSC-certificeret skov skal skovejeren udpege minimum 10% af det certificerede areal til bevaring og fremme af biodiversitet. Det indebærer bl.a. at sikre gunstige forhold for sjældne eller truede arter. Herudover skal 5% af det skovbevoksede areal udpeges til urørt skov. Kilde: www.fsc.dk

”Må emballagen være FSC® mærket, hvis produktet indeni ikke er FSC® certificeret?”

Ja, men det skal fremgå af FSC® logo, at certificeringen omfatter pakningen (og ikke produktet).

”Hvis produktet er FSC® mærket og jeg ønsker, at dette skal fremgå af emballagen, hvad så?”

Så er det muligt at påtrykke to FSC® logo’er på emballagen, ét logo, der omfatter emballagen og ét der omfatter produktet.

”Hvad er forskellen på de forskellige FSC® symboler?”

Der findes 3 forskellige FSC® mærker:

FSC_100_procent

FSC® 100% = Der er anvendt nyvarer/virgin material

FSC_MIX

FSC® Mix: Der er anvendt et miks af nyvarer/virgin materiale og genbrugsmateriale.

FSC_recycled

FSC® Recycled: Der er anvendt genbrugsmateriale

Hvis FSC® MIX eller FSC® genbrug er efterfulgt af en procentsats, så er procentsatsen udtryk for, hvor stor en del af materialet, der som minimum stammer fra FSC® certificeret kilder.  Fx FSC® MIX 70%, så er det et udtryk for, at minimum 70% af materialet stammer fra FSC® certificerede kilder og materialet er et miks af både nyvarer og genbrugsmateriale.

Hvordan kontrollerer jeg, at et FSC® mærke er gyldigt?

Hvis du vil sikre dig FSC® mærkets gyldighed, så skal du først og fremmest vide, at et FSC® logo altid består af følgende elementer:

no_image
FSC_beskrivelse_af_logo_opbygning

Et FSC® logo kan være stående eller liggende og variere i størrelse, men består altid af de ovenstående elementer. Via FSC org.’s hjemmeside kan du slå FSC® licenskoden op og tjekke, at den anvendte FSC® licenskode er gyldig og tilhører den virksomhed du handler med. For MC emballage A/S er licenskoden FSC®-C165857.

Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.