Fødevareemballager

Glad smiley siden 2008

Hos MC emballage A/S er vi registreret hos Fødevarestyrelsen og har siden 2008 været tildelt deres glade smiley. Vi har fokus på, at emballager, som anvendes til fødevarekontakt, altid lever op til lovgivningen på området og vi holder styr på samt ajourfører den nødvendige dokumentation. 

Hvis en vare er egnet til fødevarekontakt, så vil det fremgå tydeligt af vores salgsdokumenter samt af mærkning på varen.

Hvis vi skal hjælpe dig med at sikre, at emballagen er egnet til din specifikke anvendelse, så er det nødvendigt, at vide, hvordan du bruger emballagen, hvilken type fødevare emballagen kommer i kontakt med, og ikke mindst hvor længe og ved hvilke temperaturer emballagen anvendes sammen med fødevaren.

Plast

Plast er ofte benyttet til indpakning af fødevarer, fordi det er et yderst fleksibelt materiale, som har stor styrke i forhold til sin egen vægt, derfor opnås ofte en pakning med lav vægt og lille volumen sammenholdt med andre materialetyper. Desuden kan brugen af plast ofte være med til at forlænge fødevarens holdbarhed og mindske madspild. Vi tilbyder plastemballager i et utal af variationer, på specialmål, i forskellige tykkelser, med og uden krympe-effekt, særlige maskinelle egenskaber samt indfarvet og med tryk. 

Sm1bg

Nogle af de mest anvendte plastprodukter til fødevarer er poser, vakuumposer, foringsposer, krympeplast, hætter og ark , men også præget folie, maskinfolier samt folier til krymp og indpakning. Som regel er strækfilm ikke en emballage, som kommer i kontakt med fødevarer, men vi har set enkelte eksempler på dette, og her har vi også en specialfilm som løser dette behov.

Papir og bølgepap

Emballager af papir og bølgepap anvendes også i stor stil til fødevarer, men oftest benyttes emner af papir og bølgepap som en sekundær eller tertiær emballage, da de i udgangspunktet kun kan stå i direkte kontakt med fødevarer af den type som skrælles, pilles eller vaskes før indtagelse. Der findes imidlertid forskellige kvaliteter og behandlinger af papiret som gør det muligt, at det også kan stå i direkte kontakt med f.eks. fede fødevarer. Ellers er det altid en mulighed at benytte en indpakning, foringspose eller mellemlag af et andet materiale, så emballagen af papir/bølgepap ikke står i direkte kontakt med fødevaren.

_98X1242_tollose_ost

Paller

Selvom pallen typisk ikke står i direkte kontakt med fødevaren, så ser vi ofte, at pallen tages i anvendelse i produktionsområdet og på den måde måske alligevel kommer i berøring med fødevarer. Hvor der stilles særlige hygiejnekrav til paller anbefaler vi brugen af særlige plastpaller, også kaldet hygiejne paller, som er fri for støv, splinter og søm. Pallerne er lette at rengøre og tåler de fleste rengøringsmidler og kemikalier, så de kan rengøres og bruges igen og igen. Desuden egner hygiejnepallen sig til brug ved lave temperaturer og påvirkes heller ikke af vand og fugt, hvilket blandt andet er en fordel til køle- og fryseopbevaring.

Hygiejne_paller_fritlagt_og_besk_ret

Andre fødevarekontaktmaterialer

  • Bølgeplast
  • Kødnet og Elastiksnor
  • Netsække
  • Specialpapir og -ark
Kontakt os
Skriv til os og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Kan man sende fødevarer i kasser?

Ja, hvis kassen er godkendt til fødevarekontakt. Oftest er det en pose man indlægger i kassen som er godkendt til fødevarekontakt. Selv ikke kødkasser er egnet til direkte kontakt med fødevarer.

Hvordan sender jeg fødevarer med GLS?

Du skal sikre dig, at din emballage er godkendt til fødevarekontakt. Dette er oftest poser og indlæg. Husk at spørg din emballageleverandør om din emballage er godkendt.

Hvilken emballage skal jeg bruge til at sende fødevarer?

Vi anbefaler altid at benytte poser der er egnet til fødevarekontakt. Hvis ikke du ved om din emballage er godkendt til fødevarekontakt, så skal du undersøge det hos din emballageleverandør.

Er det farligt at sende fødevarer med posten?

Hvis emballagen er godkendt til fødevarekontakt, så er det ufarligt. Vi anbefaler dog altid at sikre dig hos din emballageleverandør før du sender fødevarer med posten.

Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.