Fødevareemballager

Hos MC emballage A/S er vi registreret hos Fødevarestyrelsen og modtager løbende kontrolbesøg.

Vi har fokus på, at emballager, som anvendes til fødevarekontakt, leveres i overensstemmelse med gældende lovgivning på området og vi sikrer samt ajourfører den nødvendige dokumentation. 

Hvis en vare er egnet til fødevarekontakt, så vil det fremgå tydeligt af vores salgsdokumenter samt af mærkning på varen.

Hvis vi skal hjælpe dig med at sikre, at emballagen er egnet til din specifikke anvendelse, så er det nødvendigt, at vide, hvordan du bruger emballagen, hvilken type fødevare emballagen kommer i kontakt med, og ikke mindst hvor længe og ved hvilke temperaturer emballagen anvendes sammen med fødevaren.

Plast

Plast er ofte benyttet til indpakning af fødevarer, fordi det er et yderst fleksibelt materiale, som har stor styrke i forhold til sin egen vægt, derfor opnås ofte en pakning med lav vægt og lille volumen sammenholdt med andre materialetyper. Desuden kan brugen af plast ofte være med til at forlænge fødevarens holdbarhed og mindske madspild. Vi tilbyder plastemballager i et utal af variationer, på specialmål, i forskellige tykkelser, med og uden krympe-effekt, særlige maskinelle egenskaber samt indfarvet og med tryk. 

Banner_groen_411x490

Nogle af de mest anvendte plastprodukter til fødevarer er poser, vakuumposer, foringsposer, krympeplast, hætter og ark , men også præget folie, maskinfolier samt folier til krymp og indpakning. Som regel er strækfilm ikke en emballage, som kommer i kontakt med fødevarer, men vi har set enkelte eksempler på dette, og her har vi også en specialfilm som løser dette behov.

Papir og bølgepap

Emballager af papir og bølgepap anvendes også i stor stil til fødevarer, men oftest benyttes emner af papir og bølgepap som en sekundær eller tertiær emballage, da de i udgangspunktet kun kan stå i direkte kontakt med fødevarer af den type som skrælles, pilles eller vaskes før indtagelse. Der findes imidlertid forskellige kvaliteter og behandlinger af papiret som gør det muligt, at det også kan stå i direkte kontakt med f.eks. fede fødevarer. Ellers er det altid en mulighed at benytte en indpakning, foringspose eller mellemlag af et andet materiale, så emballagen af papir/bølgepap ikke står i direkte kontakt med fødevaren.

_98X1242_tollose_ost

Paller

Selvom pallen typisk ikke står i direkte kontakt med fødevaren, så ser vi ofte, at pallen tages i anvendelse i produktionsområdet og på den måde måske alligevel kommer i berøring med fødevarer. Hvor der stilles særlige hygiejnekrav til paller anbefaler vi brugen af særlige plastpaller, også kaldet hygiejne paller, som er fri for støv, splinter og søm. Pallerne er lette at rengøre og tåler de fleste rengøringsmidler og kemikalier, så de kan rengøres og bruges igen og igen. Desuden egner hygiejnepallen sig til brug ved lave temperaturer og påvirkes heller ikke af vand og fugt, hvilket blandt andet er en fordel til køle- og fryseopbevaring.

Hygiejne_paller_fritlagt_og_besk_ret

Andre fødevarekontaktmaterialer

  • Bølgeplast
  • Kødnet og Elastiksnor
  • Netsække
  • Specialpapir og -ark
Kontakt os
Skriv til os og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Hvilken emballage skal jeg bruge til forsendelse af fødevarer?

Dette afhænger af fødevarens art, men du bør overveje om der er behov for tæt forsegling for at hindre lækage, ligesom det kan være nødvendigt med isolering, køleelementer og temperatur kontrol, hvis fødevaren er temperaturfølsom. Overvej også om der er behov for mærkning, f.eks. med instruktioner om kølevarer, denne side op eller lignende.

Kan man sende fødevarer i kasser?

Først og fremmest skal du sikre dig, at kassen er egnet til netop din form for anvendelse, dette kan du gøre ved at indhente en overensstemmelseserklæring, der beskriver anvendelsesbegrænsninger for kassen. De fleste kasser er ikke egnet til direkte kontakt med fødevarer, men kan benyttes som sekundær eller tertiær emballage, derfor er det ofte en god ide at bruge en mellem-emballagering, gerne en pose, der er egnet til fødevarekontakt.

Hvordan opnår jeg sikker forsendelse af mine fødevarer?

Vi anbefaler altid at benytte poser der er egnet til fødevarekontakt. Hvis ikke du ved om din emballage er egnet til fødevarekontakt, så skal du undersøge det hos din emballageleverandør.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er i tvivl om, hvordan jeg emballere mine fødevarer?

Vi anbefaler, at du konsulterer din fødevareproducent eller søger rådgivning fra eksperter indenfor fødevaresikkerhed om, hvilke krav der bør stilles til emballagen. Dernæst kan din emballagerådgiver guide dig, så du ud fra disse kriterier vælger den rette emballering og samtidig sikre, at den nødvendige dokumentation for fødevarekontakt.

Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.