Værd at vide om plastemballage

I dagligdagen ser vi plastemballage i form af plastposer og plastfolier på rigtig mange produkter uden vi tænker nærmere over, hvad materialerne egentlig indeholder, eller hvilke egenskaber de har. Derfor har vi samlet en guide med alt, hvad der er værd at vide om plastemballage, så du kan vælge den helt rigtige plast til dine produkter.

 

Plastemballage af polyethylen – PE (termoplast)

Polyethylen, også kaldet PE, er et plastmateriale, fremstillet ud fra råolie og naturgas. PE er den mest anvendte plastemballage på verdensplan. Alle PE-typer har en høj modstandsevne for påvirkning af vand, fugt og de fleste organiske opløsningsmidler. Det gør plastmaterialet velegnet til opbevaring og transport af de pågældende stoffer.
 

PE-typerne er klare og transparente med en voksagtig overflade. De er ikke modstandsdygtige overfor UV-lys.
 

For at øge brudstyrken og mindske tykkelsen på folien, arbejdes der med forskellige tilsætningsstoffer. Her følger en oversigt over de forskellige PE-typer af plastemballage.

 

PE-plasttyper

 

Low Density Polyethylen - LDPE

Low Density Polyethylen forkortes også LDPE. LDPE er sejt, men mindre stærkt end HDPE og meget mere formstabilt end LLDPE. Folien er næsten transparent og blød at røre ved. 

Denne type plastemballage er optimal til svejsning og forbliver stabilt helt ned til –60 grader.


Du finder typisk LDPE i:
- Bæreposer
- Affaldssække 
- Dybfrostemballager
- Pallehætter
- Kabelisolering

 

Linear Low Density Polyethylen – LLDP

Linear Low Density Polyethylen, eller LLDPE, er den sejeste af de tre polyethylen-type. Folien er transparent og med en ektrem stræk- og rivestyrke. Det gør plastemballagen meget elastisk.
 

LLDP er velegnet som:
- Tilsætning til de andre polyethylentyper
- Folieemballage, der skal slutte tæt om produkter, som f.eks. dybfrossent fjerkræ.

 

High Density Polyethylen - HDPE

HDPE (High Density Polyethylen) er stærkere og stivere end andre polyethylener, men er til gengæld ikke så sej. Den tynde folier er ugennemsigtige og ’knitrer’ lidt ved bevægelse. Farven er mere mælkeagtig og i tilfælde af brud rives den let.
 

HDPE bruges ofte i:
- Folier 
- Spande
- Dunke
- Kasser
- Flasker
- Rør


Sådan finder du den helt rigtige størrelse

Tykkelsen på poser og folie angives i my, men kan også ses opgivet i mm. 20 my svarer til 0,02 mm.

En almindelig bærepose i et supermarked er normalt 50 my (0,05 mm).

Poser måles med tre dimensioner. Tager vi et eksempel med en pose på 150 x 300 x 0,05, så angiver de forskellige mål følgende:
 

- Bredden på posen: Det første mål er 150 mm., som er bredden på posen, når den ligger helt fladt.
- Længden på posen: Det andet mål er 300 mm., der svarer til længden på posen.
- Kvalitet og tykkelse: Det tredie mål er 0,05 mm., som er posens tykkelse og kvalitet. (0,05 mm svarer til 50 my)

Se hele udvalget af plastposer i alle størrelser

 

Emballage i genbrugsplast

Plastik kan fremstilles af genbrugsmateriale, også kaldet regenerat. Fordelen ved genbrugsplast er, at det er en billigere folie. Til gengæld er kvaliteten mere svingende, idet man ikke altid kender egenskaberne på det indsamlede plast.

 

Det er vigtigt at holde sig for øje, at genbrugsplast ikke må bruges som emballage, der har direkte kontakt med fødevarer. Her bør du i stedet vælge en LPDE plasttype. 

 

Er du stadig i tvivl om, hvilken type plastemballage, du skal vælge? Så kontakt os her

Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.