Tryk på kasser

Mulighederne er mange, hvis du ønsker tryk på dine kasser, og det er langt fra ligegyldigt, hvilken trykmetode, der anvendes, derfor har vi også valgt her at fortælle lidt om de forskellige tryktyper samt fordele og ulemper.

Fleksotryk

Den trykform vi oftest benytter til tryk på kasser er fleksotryk. Årsagen er, at det er en forholdsvis billig trykmetode og der kan opnås rigtig flotte resultater. Fleksotryk er en kort arbejdsgang og er en trykmetode, som foretages direkte på kassen. Der anvendes gummiklicheer til at påføre farven på kassen, og der skal bruges én kliche per farve. Sådan meget forsimplet, så kan det sammenlignes med et kartoffeltryk, dvs. vi har at gøre med lidt større tolerancer for flexotryk end for andre typer tryk, fordi både gummiklicheen og underlaget er fleksibelt, derfor har fleksotryk også sine begrænsninger, og hvis designet for eksempel består af meget detaljerede billeder, så er det ikke denne trykform vi anbefaler. 

Når der trykkes direkte på en bølgepap med gummiklicheer, så er det to fleksible materialer, som møder hinanden og der skal et vis tryk til før gummiklicheen afsætter farve. Des større bølge i den anvendte bølgepapkvalitet, des større risiko er der for det vi kalder "vaskebræt-effekt", altså at der afsættes en større koncentration af farve på bølgetoppene end i bølgedalene.

En anden vigtig faktor at være opmærksom på, når vi snakker fleksotryk er farverne. De trykfarver som anvendes er vandbaserede og det kan ikke undgås, at bagrrunden kan skinne lidt igennem farverne, især hvis baggrunden er mørk og farverne lyse. Den bedste farveægthed opnås ved at trykke på en hvid baggrund. 

High class flekso

Denne trykmetode er mere avanceret end den almindelige fleksotryk, men opstartsomkostningerne er også højere og typisk kræves et forholdsvis stort oplag. Til gengæld, så nærmer trykresultatet sig en kvalitet som det vi kender fra offset tryk, selvom tolerancerne stadig er større og mulighederne for fx. at trykke helt til kant stadig ikke er ligeså gode som ved brug af offset tryk.

Off set tryk

Ved denne trykform, trykkes papiret FØR produktion af selve bølgepappet, hvilket i sig selv er med til at sikre en god kvalitet og høj grad af nøjagtighed. Enten trykkes direkte på den store moder-rulle inden denne indgår som yderpapir i bølgepapproduktionen eller også trykkes på et ark papir som efterfølgende kacheres/klæbes på bølgepaparket.

Digital tryk

Denne trykform vinder mere ind, især fordi teknologien bag udvikles og forbedres. Prismæssigt kan digitalt tryk stadig ikke rigtig konkurrere med de andre trykformer, simpelthen fordi prisen per tryk er høj. Til gengæld kræves ingen klicheer til denne trykform, så hvis der skal trykkes små oplag eller større oplag fordelt på mange varianter, så kan digitalt tryk være løsningen.

Kontakt os
Skriv til os og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.