4-trins-guide til minimering af transportskader

Transportskader slår ikke kun skår i kundetilfredsheden og koster dyrt i reklamationer og vareerstatninger. Hvis du fejlemballerer eller lader være med at fiksere dit gods, kan det nemlig forårsage trafikuheld, der kan få fatale konsekvenser, der rækker langt udover beskadiget gods. Vi giver dig fire råd, så du kan sikre optimal emballering, der både beskytter dine varer, chaufføren og medtrafikanterne.

2L8A6123

Kraftige nødopbremsninger. Gods der rutsjer rundt i lastrummet. Manglende mærkning og håndteringsvejledning eller hensyntagen til varens type. Underemballering eller brug af forkert emballage.

Der findes mange – både indre og ydre – forhold, der er skyld i, at virksomheder får ødelagt deres gods under transport:

Indre forhold kan eksempelvis være under- eller fejlemballering af din vare. Det kan også være, at godset ikke er fikseret tilstrækkeligt på pallen, eller at pallen tipper eller vælter under transporten. Eller måske har du glemt vareindikatorer, der oplyser om varens skrøbelighed, som resulterer i, at transportøren ikke tager tilstrækkeligt hensyn under varehåndteringen.

Ydre forhold indebærer oftest situationer, som kan være mere uforudsigelige. Det kan være, at en lastbil eller et fragtskib kommer i uføre på grund af vind- og vejrforhold. Det kan også være, at et øjebliks uopmærksomhed fra en anden trafikant eller transportøren selv resulterer i et sammenstød.

Uanset årsag er varen dit – og alene dit – ansvar, indtil den er nået sikkert og ubeskadiget frem til kunden.

Heldigvis kan du med den rette planlægning og fokus på valget af emballage minimere antallet af transportskader og samtidig sikre optimal trafiksikkerhed, intakte varer og glade kunder.

Her får du vores 4-trins-guide til minimering af transportskader.

 

1. Tekstil eller vin? Vælg den rette emballage

Skal du fragte tekstil eller porcelæn, vin eller møbler? Første trin til at minimere transportskader handler om at vurdere varens skrøbelighed og derudfra vælge den rette emballage til netop din varetype.

Det kan altså betale sig at zoome ind på den langsigtede besparelse, når du skal finde det rette emballagevalg.

2. Forær din vare de bedste beskyttelsesforhold

Når du har taget stilling til varens type, grad af skrøbelighed, og den rette emballage er det tid til at se på, hvordan du sikrer de optimale beskyttelsesforhold for varen under transport.

Nogle varer har brug for fiksering i emballagen for at sikre, at de ikke rutsjer rundt, får stød eller bliver beskadiget. Du kan sikre, at varen forbliver intakt ved at vælge det rette beskyttelsesmateriale.

Der findes forskellige typer af beskyttelsesmateriale til forskellige formål:

 • Kassefyld: Stjerneformede pakkechips, der fikserer varer i papkasser.

 • Luftpudefyld: Et rent, støvfrit og pladsbesparende materiale, der ikke ridser produkter under transporten og også er meget fleksibelt

 • Papirfyld: fleksibel emballage, der med sine stødabsorberende egenskaber beskytter en lang række produkter.

 • Boblefolie: Anvendes ofte til overflader i træ og lakeringer. Meget holdbar løsning, der egner sig godt til langtidsbeskyttelse under transport og opbevaring.

 • Skumemballage: Bruges blandt andet til beskyttelse af møbler og glas. Et godt beskyttelsesmateriale til sarte og følsomme varer, som er let at forme og tilpasse omkring emner.

 • Møllecell: En stødabsorberende emballage, der fikserer og tilpasser formen omkring varen. Anvendes ofte til at beskytte hjørner og kanter.

 

 • Papindlæg: Et indlæg ,som kan støtte og fiksere varen på dets mest udsatte punkter, og som nogle gange kan være en separat del og andre gange en integreret del af kassen.

 

3. Tag hensyn til transportmiddel og transporttid

Når varen er beskyttet forsvarligt, skal den pakkes på paller og transporteres frem til kunden. Men inden du planlægger, hvordan varen bedst kan pakkes på pallen, skal du både tage transportmiddel og transporttid i betragtning.

Her anbefaler vi, at du gør dig følgende overvejelser:

 • Bil, skib eller fly: Skal varen med lastvogn eller container?

 • Last- eller pakkegods: Hvis varen skal med biltransport, skal den så med lastgods eller et fragtfirma?

 

 • Håndtering: flere omlæsninger af godset stiller øget krav til pakningen.

 • Fugt- og temperaturforhold: Skal varen fragtes i et koldt og fugtigt eller varmt lastrum, eller bliver varen udsat for svingende temperaturer som skaber kondens?

 • København eller Kina: Skal varen fragtes 70 eller 7.000 kilometer?

4. Fiksér dit gods under transport

Når du ved, om varen skal til København eller Kina, og om varen skal sendes med bil eller flycontainer, kan du bedre planlægge, hvordan du sikrer dit gods under transporten.

Det er nemlig ikke tilstrækkeligt, at varen er fikseret inde i emballagen. Dit gods skal også fikseres på palle og i lastrum eller container. Hvis ikke, kan du både risikere, at godset skrider og gør skade på dine og andres varer, og eller, at chaufføren kører galt, hvis godset er tungt og pludselig rykker sig i lastvognen.

 

Også her er der et udvalg af materialer, du kan anvende:

 

 • Modulkartoner: Skal din vare med lastbilgods og dermed pakkes på en EUR-palle/halvpalle, er modulkartoner velegnet til optimal pladsudnyttelse, da de forskellige kartonstørrelser sørger for, at pallen pakkes efter de nøjagtige mål.

 • Antislip papir: Mellemlægspapir i et overfladebehandlet og skridsikkert materiale, der sikrer en stabil pakning af gods på palle, som forhindrer dit gods i at skride under transporten.

 • Strækfilm: Med strækfilm fikserer du dit gods på pallen, så det ikke flytter sig under transporten. Strækfilm fås i forskellige versioner med forskellige egenskaber – blandt andet indfarvet, som beskytter mod misfarvning fra sollys eller mindsker risiko for tyveri, fordi man ikke kan se værdifulde varer igennem filmen. Eller en uv-stabiliseret strækfilm, der bruges til gods, der skal placeres udendørs, så filmen ikke nedbrydes af solens stråler.

 

 • Strækhætter og krympehætter: Særligt ved ensartede paller opnår du en hurtig og sikker fiksering af dit gods ved anvendelse af hætter. Hætterne slutter tæt til omkring godset og beskytter også mod fugt. Fås desuden også med UV-beskyttelse.

 

 • Lastsikringspuder: Luftpuder (også kaldet cargo bags) anvendes til sikring af gods, der transporteres i containere. Luftpuden placeres i rummene mellem godset eller mellem gods og containervæg. På den måde opnår du den bedste støtte og stabilisering under transporten.

 

Derudover findes der en række materialer, der er med til at sikre dine vare yderligere:

 

 • Fugtabsorbere: Fugtabsorbere er et tørremiddel, der sørger for, at dine varer ikke danner svamp, mug og fugt under transporten. Fugtabsorbere er især velegnede til containertransport, der skal passere gennem flere klimazoner med store fugt- og temperaturudsving, men der findes også mindre tørreposer og gel-absorbere, der blandt andet anvendes til sko og elektronik.

 

 • Korrosionsbeskyttelse: Salte fra havet og forskellige våde klimaer kan være ret aggressive over for jern og stål. Du kan derfor med fordel anvende korrosionsbeskyttende emballager, som sikrer dine produkter mod rust.

 

 • Fragt- og fareetiketter: Etiketter, der påføres godset, og som advarer transportøren, hvis godset er skrøbeligt eller skal behandles med særlig forsigtighed.

 

 • Pappyramide: En papfigur, der placeres ovenpå dine paller og forhindrer, at der bliver placeret andre paller ovenpå under transport eller opbevaring, hvis din pakning ikke tåler stabling

 

 • Tip’n’tell: sladre-indikatorer, der giver besked, hvis dit gods har været væltet under transporten. Tip’n’tell har samtidig en forebyggende effekt, da denne type af indikatorer gør, at godset ofte håndteres med større forsigtighed.

 

 • Bølgeplastark: Ark af bølgeplast kan både anvendes som top- og bundark, mellemlæg eller til indpakning. Bølgeplastark er særlig velegnet til tunge varer og beskyttelse mod fugtskader.

Med optimal varebeskyttelse, hensyntagen til transporttype og -tid samt fiksering af gods under transporten er dine varer godt rustet, og du minimerer risikoen for transportskader markant.

Har du brug for hjælp til at finde det rette beskyttelsesmateriale til dine varer? Vi leverer emballage til en lang række brancher inden for e-commerce, elektronik, metal, fødevarer og medicin, og vi kan med garanti også rådgive dig i netop de materialetyper, der passer til dit behov. Du er også velkommen til at gå på opdagelse i vores varekatalog.


Kontakt os
Skriv til os og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.
Relaterede indlæg
 1. Vi udvider vores sortiment af E-handelkasser

  Med E-handelkasser bliver pakning hurtig og nem som en leg. Og med vores udvidede sortiment bliver det nu endnu lettere at finde en E-handelskasse som passer til lige netop dit behov

  e_handels_kasser
 2. Økologihavens kasserejser strømliner produktionen

  Økologihaven ApS / Rosborg Krydderurter A/S

  Da salget af økologiske krydderurter eksploderede, valgte Økologihaven at strømline sin produktion med en kasserejser fra MC emballage.

  Læs den gode historie her.

  _kologihaven
 3. Sådan stabler du dine kasser perfekt og sikrer virksomhedens ry

  Det er vigtigt for virksomhedens omdømme, at dine kasser ankommer i ordentlig stand.

  Få oplevelser sender et dårligere signal til modtageren end sammenbraste papkasser. Det kan ødelægge købsoplevelsen, udgøre en sikkerhedsrisiko og være skadeligt for din virksomheds omdømme.

  Her er 3 gode råd.

  2L8A6212
 4. Sådan vælger du den rigtige type pap til din kasse

  Den rette type pap er med til at mindske transportskader og forbedre din bundlinje. Få et hurtigt overblik hvilke typer du skal vælge her.

  B_lgepap_ark
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.