5 vigtige overvejelser når du skal vælge pakketape

Tapejunglen kan være svær at finde rundt i, hvis du ikke har erfaring med pakketape eller er i tvivl om, hvilken pakketape der passer bedst til din emballage. Her giver vi dig et overblik over mulighederne og guider dig til at vælge det rigtige produkt til netop dit formål.

pexels-ketut-subiyanto-4246095

De fleste anser tape som noget, der bare skal fungere og sikre, at emballagen holdes lukket. Men tape er ikke bare tape. Der er forskellige slags tape til forskellige formål. Hos MC Emballage forhandler vi fem typer:

 • Papirtape og klæberuller: Et miljøvenligt alternativ, der kan bruges til mange formål.
 • PP akryltape: Velegnet til overflader af plast eller pap og god til middeltunge kartoner.
 • PVC tape: Egnet til kraftige kartoner og genbrugspapir grundet sin stærke klæbekraft.
 • PP solvent tape: Har en stærk klæbekraft og kan anvendes i minusgrader.
 • PP hotmelt tape: Bruges til opgaver, hvor ”straks” klæbekraft er afgørende.

 

 Før du skal vælge mellem de fem typer af pakketape, er der flere centrale overvejelser, du kan gøre dig.  MC Emballage guider dig til at træffe det rigtige valg til din forsendelse

1. Hvilket emballagemateriale er din pakke lavet af?

Først og fremmest er det væsentligt at overveje emballagens materiale, hvis du vil sikre dig, at tapen holder emballagen sammen hele vejen fra afsendelse til modtagelse.

Det er ikke uden betydning, om papkassen er lavet af eksempelvis genbrugspap eller kraftliner, når det kommer til valget af pakketape. Tapen agerer nemlig forskelligt alt efter, hvilket materiale det skal hæfte på. Derfor er det vigtigt at sikre sig, at den valgte tape er velegnet til emballagematerialet.


Hvis din pakke er af plast eller kraftliner, vil PP akryltape være et godt valg. Har du derimod en pakke lavet af genbrugspapir, kan du med fordel anvende en tape med solvent klæber, som har en god klæbekraft.

2. Hvilken temperatur bør du opbevare din pakketape ved?

Det er ikke kun vin, der skal opbevares ved de korrekte temperaturer. Det er også afgørende, når det kommer til tape og tapens klæbeegenskaber.

Vi anbefaler, at du opbevarer din tape (og dermed også den emballage, den er påsat) ved 18-22 grader. Det betyder, at så længe du befinder dig et sted med stuetemperatur, kan du bruge alle typer pakketape.  Hvis du skal pakke frostvarer, er det til gengæld kun PP solvent tape, som du kan anvende, da det er den eneste tape, der kan tåle kulde. En fordel ved PP solvent tape er, at den kan anvendes i arbejdstemperatur fra 2°C til 45°C og kan tåle opbevaring fra -25°C til + 65°C.

3. Hvilken pakketape er billigst for dig?

Når du står og pakker, skal det helst gøres hurtigt, nemt og effektivt. Derfor skal du overveje, hvilken tape der giver dig mest værdi – og tid – for pengene.

Tapen skal være let at arbejde med, og den skal være af en kvalitet, så både bæreren og klæberen er stærk nok til formålet.

Derudover er det også værd at overveje bredden på tapen. Her gælder nemlig, at det ikke altid er billigst at vælge den smalle tape. Mange bruger 50mm tape, men til gengæld bruges 2 i stedet for 1 bane tape, for at sikre, at den holder. Hvis det er tilfældet, kan man ofte spare penge ved at bruge en bredere tape og dermed kun bruge en enkelt bane og alligevel opnå en sikker pakning, og samtidig nedsætter du din pakketid.

4. Hvordan skal din pakketape se ud?

Der er mange muligheder, når det kommer til udseendet af tapen. Hvilken farve skal det være? Skal der være tryk på?

Du kan få pakketape i mange farver ud over den brune, transparente eller hvide, som er dem, flest benytter. Derudover kan du let få tryk på din tape, hvilket er en nem og billig måde at nå ud med dit budskab eller branding. Tape med tryk kan for eksempel indeholde et budskab om indholdet eller omkring håndtering af indholdet, som bidrager til, at modtageren får en god oplevelse. Endelig er der rigtig god brandingværdi i tape med logotryk.

5. Hvordan affaldssorterer du pakketapen?

Affaldssortering er vigtig, så vi kan passe på miljøet og undgå, at mange ressourcer går til spilde. Det gælder også, når det kommer til pakketape.

Pakketape smides ofte i containeren sammen med den pakke som tapen er anvendt på. Derfor anbefaler vi, at du tager dette med i overvejelserne, når du skal vælge tape. På den måde gør du affaldssorteringen nemmere for modtageren af din forsendelse, fordi de ikke skal sortere pakken og tapen hver for sig.

Bruger du en folie-tape på en folie- eller plastpakning, kan tapen regenereres og forarbejdes til andre plastprodukter eller brændes på et forbrændingsanlæg. Anvender du folie-tape på en pakke lavet af pap eller papir, er tapen ikke en hindring for genbrug af papiret, da tapen vil blive adskilt fra papiret under genvindings-processen. Alternativt kan du vælge en papirtape, som blot vil indgå sammen med papiret i genvindingsprocessen.

Har du brug for hjælp med at finde den rette type tape til din emballage, kan du læse mere på vores hjemmeside. Du kan finde vores standard pakketape her eller du kan læse mere op specialtape her.

Kontakt os
Skriv til os og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.
Relaterede indlæg
 1. Dine postordreposer er blevet lidt "grønnere"

  Med vores nye postordreposer kan du yde dit bidrag til at mindske forbruget af CO²

  Postordreposer_gr_n
 2. 4547 træer reddet i 2020

  I 2020 har MC emballage og vores kunder været med til at redde 4547 træer fra skovhugst, alene ved brug af papirfyldsløsninger og Pregis' Easypack teknologi. Det synes vi er værd at markere!

  Pregis_2020_Tree_certificate3
 3. Pakkefyld af genbrugspapir er både nemmere og tager hensyn til miljøet

  Mikkelsen Electronics A/S

  Pakkefyld af genbrugspapir betyder nemmere affaldssortering og miljømæssig omtanke

  Hos Mikkelsen Electronics har de skiftet deres EPS-pakkefyld ud med papirfyld af 100% genbrugspapir. Det falder både i tråd med virksomhedens fokus på bæredygtighed og har sikret nemmere affaldssortering for slutkunden.

  pexels-alina-blumberg-5908320
 4. Betonfabrik sparer 17 tons plastik med ny strækfilm

  Ikast Betonvarefabrik A/S

  Efter en dybdegående analyse af produktionslinjen indførte IBF en ny type strækfilm. Det kan tydeligt mærkes på bundlinjen og i CO2-regnskabet.

  Vi bruger flere tusinde ruller strækfilm om året, så enhver optimering kan have stor betydning i det lange løb. Derfor besluttede vi at undersøge, hvordan vi kunne optimere vores strækfilm

  Læs om strækfilmscasen hos IBF

  IBF
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.