Bæredygtig emballage løfter Atea's agenda

Krav om bæredygtighed fra både kunder og myndigheder er vigtigere end nogensinde, og det er ikke længere nok at fokusere udelukkende på emissionerne fra dit eget produkt. Hos it-virksomheden Atea er hele værdikæden tænkt igennem. Også emballagen. For med mere 150.000 årlige forsendelser sætter det et væsentligt aftryk i det samlede klimaregnskab.

Atea_front_mc_emballage

Virksomheden Atea, nordens største it-leverandør, oplever tydeligt, hvordan bæredygtighed i stigende grad er blevet en afgørende faktor, når kunderne bestiller it-produkter. Den grønne agenda skal gennemsyre alt fra produktion til transport. Og når man som Atea årligt sender over 150.000 forsendelser ud til 180 forskellige lande, spiller emballagen en væsentlig rolle.

– Når vi vælger emballage, er det afgørende, at kvaliteten er i top. Det gælder både, når det kommer til emballagens holdbarhed under håndtering og forsendelse, og det gælder i særdeleshed, når emballagen skal leve op til de bæredygtighedskrav, der kommer fra myndigheder og kunder, fortæller Søren Feldstedt, som er Supply Chain Direktør hos Atea,

I 2023 udnævnte Financial Times Atea igen til at være blandt de 300 bedste europæiske virksomheder, der har reduceret mest CO2 i forhold til virksomhedens omsætning. Atea sigter efter at halvere mængden af transportemissioner og bruge 100 % vedvarende energi.

– Når man som Atea er blandt Europas klimaledere, er det afgørende for os, at vi reducerer vores CO2-udslip mest muligt. Derfor stemmer kravene fra både kunder og myndigheder godt overens med vores bæredygtige profil, siger Søren Feldstedt.

Billede: Financial Times udnævnelse af Atea i 2021. Atea er ligeledes blevet udnævnt i 2023.

Bæredygtige løsninger

Som medlem af Responsible Business Alliance (RBA) er Atea blandt de it-virksomheder, der går forrest i den bæredygtige udvikling. Dette kommer blandt andet til udtryk gennem konceptet, Atea Return, hvor Atea renoverer, opgraderer og sælger allerede anvendt it-udstyr, så levetiden kan forlænges. Det er derfor vigtigt, at bæredygtigheden indtænkes i samtlige led – dette gælder også emballagen.

– Bæredygtig emballage er simpelthen en forudsætning for at kunne minimere CO2-udslippet, og hvis man som virksomhed ønsker at kunne emballere optimalt, er det vigtigt at have en leverandør, der kan understøtte alle bæredygtighedskrav, siger Søren Feldstedt.

Også hos MC emballage spiller bæredygtighed en central rolle, når de hjælper virksomheder med at optimere emballageløsninger. Og når det kommer til optimering af emballage med henblik på CO2-reduktion, kan løsningerne være mange, hvilket også har været tilfældet i samarbejdet med Atea.

– Når vi hjælper virksomheder med at optimere deres emballageløsninger, gælder det om at øge nytteværdien af emballagen. Det gør vi blandt andet ved at bruge genbrugsmaterialer, optimere sorteringsmulighederne hos slutbrugen ved at bruge monomaterialer eller ved at minimere selve materialeforbruget, fortæller Trine Schmidt, der er afdelingsleder for indkøb i MC emballage.

Den rigtige rådgivning er afgørende

En forudsætning for at følge med den bæredygtige udvikling er, at du som virksomhed kontinuerligt holder dig opdateret på både lovgivningen fra myndighederne og efterspørgslen fra kunderne. Derfor har Atea samarbejdet med MC emballage, der udover at levere selve emballagen har ageret rådgivende sparringspartner.

– At de hos MC emballage både er produktspecialister og -rådgivere gør, at vi hele tiden har en finger på pulsen, når det kommer til ændringer af emballagekravene. Når emballagekravene konstant er i udvikling, er det vigtigt, at vi har en sparringspartner, der kan give den rådgivning, vi har brug for, fortæller Søren Feldstedt.  

Hos MC emballage er det afgørende at kunne give den rette rådgivning, så deres kunder kan leve op til de mange emballagekrav.

– For os er det vigtigt at kunne levere den rigtige rådgivning. Ud over at vores løsninger gerne skal være tidsoptimerende, er bæredygtighed et afgørende element i vores rådgivning. Det skal både være let og bæredygtigt at samarbejde med os, siger konsulent i MC emballage Jesper Nielsen.

Et langvarigt samarbejde

Samarbejdet mellem Atea og MC emballage går flere år tilbage og har gradvist udviklet sig. I dag er MC emballage stort set totalleverandør af Ateas emballageløsninger.

– Samarbejdet med MC emballage kan man jo kalde et godt gammelt venskab. Det startede i det små, blev til mere og er nu endt ud i en fast aftale om levering af emballage, fortæller Søren Feldstedt og afslutter:

– MC emballage bidrager med det, vi efterspørger hos en partner; Stor viden på området, konkurrencedygtige priser, hurtig leverance og godt samarbejde. Kort sagt hjælper MC Emballage os med at komme i mål.

Er du også interesseret i at udforske mulighederne for bæredygtig emballage? Kontakt vores eksperter, så guider vi dig trygt igennem processen.

MC samarbejde atea

Kontakt os
Skriv til os og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.
Relaterede indlæg
 1. 4547 træer reddet i 2020

  I 2020 har MC emballage og vores kunder været med til at redde 4547 træer fra skovhugst, alene ved brug af papirfyldsløsninger og Pregis' Easypack teknologi. Det synes vi er værd at markere!

  Pregis_2020_Tree_certificate3
 2. Pakkefyld af genbrugspapir er både nemmer og mere skånsom for miljøet

  Mikkelsen Electronics A/S

  Pakkefyld af genbrugspapir betyder nemmere affaldssortering og miljømæssig omtanke

  Hos Mikkelsen Electronics har de skiftet deres EPS-pakkefyld ud med papirfyld af 100% genbrugspapir. Det falder både i tråd med virksomhedens fokus på bæredygtighed og har sikret nemmere affaldssortering for slutkunden.

  pexels-alina-blumberg-5908320
 3. Betonfabrik sparer 17 tons plastik med ny strækfilm

  Ikast Betonvarefabrik A/S

  Efter en dybdegående analyse af produktionslinjen indførte IBF en ny type strækfilm. Det kan tydeligt mærkes på bundlinjen og i CO2-regnskabet.

  Vi bruger flere tusinde ruller strækfilm om året, så enhver optimering kan have stor betydning i det lange løb. Derfor besluttede vi at undersøge, hvordan vi kunne optimere vores strækfilm

  Læs om strækfilmscasen hos IBF

  IBF
 4. Skab mere plads på bundlinjen og klimakontoen med en bedre strækfilm

  Skal din strækfilm være grøn, højteknologisk eller ultratynd?

  Hos MC emballage afspejler vores sortiment af strækfilm hele tiden nyeste produktudvikling. Nye kvaliteter giver din virksomhed mulighed for at skabe mere plads på bundlinjen og overskud på klimakontoen, uden at gå på kompromis med pakningen.

  Forbrugernes stigende bevidsthed om klima og miljø betyder, at de fleste leverandører oplever et stigende incitament til at belaste miljøet mindre. Hos MC Emballage støtter vi op om denne mission. Derfor har vores specialister gjort det muligt for vores kunder at komme et skridt længere på vejen mod klimaindsatsten med et udvalg af bæredygtige strækfilm, der i nogle tilfælde også er en stor fordel for pengepungen.

  IMG_9487_1
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.