Betonfabrik sparer 17 tons plastik med ny strækfilm

Ikast Betonvarefabrik A/S

Efter en dybdegående analyse af produktionslinjen indførte IBF en ny type strækfilm. Det kan tydeligt mærkes på bundlinjen og i CO2-regnskabet.

Vi bruger flere tusinde ruller strækfilm om året, så enhver optimering kan have stor betydning i det lange løb. Derfor besluttede vi at undersøge, hvordan vi kunne optimere vores strækfilm

Læs om strækfilmscasen hos IBF

IBF

Tungt læssede paller med alt fra betonfliser til tagsten. Produkterne, der skal vikles hos IBF (Ikast Betonvarefabrik), stiller store krav til sikker og effektiv pakning på virksomhedens 13 danske lokationer.

I mange år blev IBFs paller viklet med en Elastica strækfilm på 15 my. En film, som klarede de hårde forhold sikkert og omkostningseffektivt og fungerede fint på både gamle og nye maskiner. Spørgsmålet var blot, om det kunne gøres endnu bedre.

”Vi bruger flere tusinde ruller strækfilm om året, så enhver optimering kan have stor betydning i det lange løb. Derfor besluttede vi at undersøge, hvordan vi kunne optimere vores strækfilm,” siger Michael Clausen, strategisk indkøber hos IBF.

Med 13 lokationer og forskelligt udstyr er det ikke en nem opgave. Men i samarbejde med MC emballages eksperter igangsatte IBF en test af produktionslinjen på alle lokationer for at finde optimeringsmuligheder.

Alle anlæg kan optimeres

Testresultaterne viste hurtigt, at viklemaskinernes plastikforbrug varierede meget. De nyeste maskiner brugte blot 45 gram strækfilm pr. pakning, mens de ældste rundede 250 gram. Derfor var der en vis skepsis at spore på IBFs lagergulve, da idéen om at bruge en tyndere strækfilm på alle virksomhedens maskiner blev præsenteret.

”I starten kan de nye typer strækfilm virke som noget tyndt stads, der ikke kan holde. Men vi opdagede hurtigt, at den nye strækfilm kunne vikle flere paller af samme kvalitet med mindre plastik. Selv på vores ældre maskiner,” siger Michael Clausen og tilføjer:

”Nu kan vi vente med at investere i nye maskiner, samtidig med at vi sparer flere tusinde rulleskift om året, fordi vi kan foretage mange flere viklinger pr. rulle. Det betyder, at virksomheden bliver mere lønsom. Så i sidste ende gav det rigtig god mening at skifte.”

IBFs nye strækfilm er en nanobehandlet folie med 31 lag. Ny teknologi har gjort det muligt at sammensætte folien af ekstremt stærke, men tynde lag, og derfor måler strækfilmen blot 12 my. En markant nedskæring i forhold til IBFs tidligere strækfilm på 15 my. 

Nanofolien nedsætter IBFs årlige forbrug af plastik med 17 tons. Og selvom filmen er dyrere pr. rulle, sparer IBF 20 procent på strækfilmsbudgettet, fordi hver rulle indeholder flere meter film. Det betyder også, at IBFs leverandører kan fragte flere meter strækfilm på samme mængde plads. Derfor sparer IBF op til 46 tons CO2 om året.

Grundig gennemgang

Indførslen af den nye strækfilm kom på plads på baggrund af en grundig gennemgang af viklemaskinerne på alle IBFs lokaliteter med to eksperter fra MC emballage. På den måde kunne eksperterne anbefale den optimale strækfilm til IBFs produktionslinje.

”Når vi får lov til at komme helt tæt på kundens produktionslinje, kan vi teste den til bunds. Det giver os mulighed for at illustrere besparelsen ved at veje strækfilmen, og på den måde kan vi foreslå det optimale materiale og påvise den økonomiske besparelse.  Det er ofte en stor øjenåbner for kunderne,” siger Thomas Henneberg.

Efter endt testarbejde udarbejder MC emballages eksperter en grundig rapport, som viser resultaterne af optimeringen og målinger af alt fra holding force til punkteringsstyrke. Og samarbejdet stopper ikke her. Både under og efter implementeringen er det altid er muligt for formanden på lagergulvet at ringe om assistance til maskinerne eller søge råd om nye komponenter.

”Vi gør vores bedste for at hjælpe både indkøbere og lagermedarbejdere. Det er vigtigt for os, at de føler, at vi gør et ordentligt stykke arbejde, når vi optimerer produktionslinjen,” siger han.

Har din virksomhed behov for at optimere strækfilmsforbruget ligesom IBF? Så tøv ikke med at kontakte vores eksperter

Kontakt os
Skriv til os og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.
Relaterede indlæg
 1. Dine postordreposer er blevet lidt "grønnere"

  Med vores nye postordreposer kan du yde dit bidrag til at mindske forbruget af CO²

  Postordreposer_gr_n
 2. 4547 træer reddet i 2020

  I 2020 har MC emballage og vores kunder været med til at redde 4547 træer fra skovhugst, alene ved brug af papirfyldsløsninger og Pregis' Easypack teknologi. Det synes vi er værd at markere!

  Pregis_2020_Tree_certificate3
 3. Pakkefyld af genbrugspapir er både nemmere og tager hensyn til miljøet

  Mikkelsen Electronics A/S

  Pakkefyld af genbrugspapir betyder nemmere affaldssortering og miljømæssig omtanke

  Hos Mikkelsen Electronics har de skiftet deres EPS-pakkefyld ud med papirfyld af 100% genbrugspapir. Det falder både i tråd med virksomhedens fokus på bæredygtighed og har sikret nemmere affaldssortering for slutkunden.

  pexels-alina-blumberg-5908320
 4. Skab mere plads på bundlinjen og klimakontoen med en bedre strækfilm

  Skal din strækfilm være grøn, højteknologisk eller ultratynd?

  Hos MC emballage afspejler vores sortiment af strækfilm hele tiden nyeste produktudvikling. Nye kvaliteter giver din virksomhed mulighed for at skabe mere plads på bundlinjen og overskud på klimakontoen, uden at gå på kompromis med pakningen.

  Forbrugernes stigende bevidsthed om klima og miljø betyder, at de fleste leverandører oplever et stigende incitament til at belaste miljøet mindre. Hos MC Emballage støtter vi op om denne mission. Derfor har vores specialister gjort det muligt for vores kunder at komme et skridt længere på vejen mod klimaindsatsten med et udvalg af bæredygtige strækfilm, der i nogle tilfælde også er en stor fordel for pengepungen.

  IMG_9487_1
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.