Den undervurderede palle - Et eksempel fra den virkelige verden

Pallen er ofte en overset emballage, men tænk en gang, hvor besværlig mange processer ville blive, hvis ikke det var for pallen. Pallen spiller en afgørende rolle i effektiv opbevaring og transport af varer og letter hele varebevægelsen. Læs om den undervurderede palle.

Undervurderet_palle

Vi mener, at pallen får alt for lidt opmærksomhed og oplever ofte, at pallen slet ikke er med i overvejelserne, når der søges efter optimeringer, men rent faktisk kan pallen være et ret afgørende afsæt for at opnå forbedringer i pakkeprocessen, fx:  

 • Økonomisk besparelse
 • Minimering af kassationsraten
 • Optimering af pakkeprocessen
 • Minimering af emballagens miljøbelastning
gr120002

Fra den virkelige verden

Et godt eksempel på dette er en sag, hvor pakningen bestod af mange forskellige fraktioner bla. palleark, topark, forskellige mellemlæg, en foliering og så selvfølgelig pallen. Kundens udfordringer var mange, dels ville kunden gerne minimere antallet af forskellige materialer, der indgik i den samlede pakning. Dels ville kunden gerne opnå en bedre og mere stabil pakning og endelig var der et ønske om at opnå besparelser både økonomiske og miljømæssige.

Ved at gennemgå hele pakkeprocessen hos kunden og samtidig granske alle emballagernes formål og anvendelse, gav det anledning til også at se på pallen, og her blev det hurtigt synligt for os, at der var noget at hente.

Først gik vi pallens konstruktion igennem del for del og forholdt os kritisk til opbygningen. Det viste sig, at underbrædderne helt kunne undværes, hvilket nedbragte træ-forbruget markant. Samtidig løste det en anden af kundens udfordringer; Det var nemlig umuligt at foliere pallen uden, at folien gik ned om underbrædderne, og det betød, at folien måtte brydes for at kunne håndtere pallen, når den skulle flyttes fra pakkestationen til en udendørs lagerplads. Det havde den negative konsekvens, at der kunne løbe vand ind via hullerne i pakningen. Ved at droppe underbrædderne kan folien nu vikles helt tæt omkring pallen og det er muligt at komme til med en gaffeltruck uden at bryde folien.

Et andet element i pallens konstruktion er topbrædderne. I vores granskning af kundens forbrug af palleark gik det op for os, at pallearket i bunden alene blev brugt, fordi der var et lille hulrum mellem topbrædder og vange, der betød, at godset ikke stod helt stabilt. Ved simpelthen at flytte topbrædderne en smule og lave et indryk, så kunne vi sikre, at dette hulrum ikke opstod og dermed kunne pallearket sparres væk.

Den samlede løsning på kundens problemstilling blev en komplet re-tænkning af hele emballagen, men uden inddragelsen af pallen ville vi aldrig være nået i mål med de mest betydende ændringer, der både gavner miljøet og kundens pengepung.

Den konkrete sag er et godt eksempel på, dels hvor stor en rolle pallen spiller i den samlede emballageløsning. Men sagen er også et eksempel på, hvorfor det er så vigtigt for os at få indblik i hele pakkeprocessen, for det er når vi kender en sags facetter, at vi kan byde ind med de bedste og mest gennemtænkte løsninger. Som totalleverandør har vi mange strenge at spille på og er ikke begrænset af bestemte materialer eller produkttyper, men er villige til at tænke helt ud af boksen.

Har du også en pakkeproces, der trænger til at blive kigget efter i sømmene, så er vi aldrig mere end et opkald væk og vi råder over et team på mere end 30 produktspecialister som har dybdegående viden indenfor deres respektive produktområder.

Relaterede indlæg
 1. Indret med palletilbehør

  Med palletilbehør kan du let skabe orden, sikkerhed og sågar lette arbejdsgange på dit lager

  Billeder_Palleindretning_lille
 2. Sådan stabler du dine kasser perfekt og sikrer virksomhedens ry

  Det er vigtigt for virksomhedens omdømme, at dine kasser ankommer i ordentlig stand.

  Få oplevelser sender et dårligere signal til modtageren end sammenbraste papkasser. Det kan ødelægge købsoplevelsen, udgøre en sikkerhedsrisiko og være skadeligt for din virksomheds omdømme.

  Her er 3 gode råd.

  2L8A6212
 3. Ofte stillede spørgsmål om paller og træ

  Varmebehandling? Retvente eller flettede? Paller og træemballage kan nogle gange virke som en jungle. Vi har samlet de oftest stillede spørgsmål omkring paller og træ.

  Oftest_stillede_sp_rgsm_l_paller
 4. Hvilken palle skal du vælge? - Din palleguide

  Hos MC emballage fører vi et bredt sortiment af paller, men det kan være en jungle at finde rundt i de mange forskellige palletyper og hvornår du med fordel kan benytte den ene frem for en anden. I det følgende forsøger vi at give dig netop dette overblik og svar på nogle af de spørgsmål vi oftest møder.

  palleguide
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.