Dit plastaffald er penge værd

I Danmark produceres hvert år 340.000 tons plastikaffald, men kun cirka 30% genanvendes ordentligt, så der ligger et stort og uudnyttet potentiale for genbrug af plast.

Firefly_Stor_samling_plastaffald_med_et_stort_dollartegn_i_midten_62448

Selvom det tager tid at sortere dit plastaffald og efterfølgende sørge for, at plasten bliver aftaget og kommer det rigtige sted hen, så er der rent faktisk penge at hente, når plast sælges videre. Det betyder, at din virksomhed kan gøre en god forretning, der samtidig gavner miljøet, fordi ressourcer bruges igen og igen. Ved at sortere opnår du også besparelse på forbrændingsafgiften samt containertømning af brændbart affald.

Det er vigtigt at holde affaldsfraktionerne så ”rene” som muligt, ved gode sorteringer opnår du den bedste pris for dit affald og hjælper samtidig med til, at affaldet recirkuleres på højeste mulige trin i værdikæden. Forurenede affaldsfraktioner vil typisk blive nedgraderet.

4 gode råd til håndtering af plastaffald

 • Tilgængelighed; Hjælp dine medarbejdere til at ramme skraldespanden ved rent faktisk at sørge for, at der er en tilgængelig affaldsbeholder i nærheden af områder, hvor der generes store mængder affald. Langt de fleste vil nemlig gerne affaldssortere, hvis bare det er gjort let for dem. Sørg for eksempel for, at der er en affaldsbeholder til papir til rådighed i forsendelse områder, hvor der påsættes etiketter og følgeseddelslommer, så det er nemt at komme af med bag-papiret og så det bliver sorteret som papir og ikke bare går øvrigt affald til forbrænding.
 • Gode rutiner; sørg for hyppig tømning af affaldsbeholdere og opbyg rutiner og ansvarsfordeling, så ingen er i tvivl om, hvis ansvar det er at tømme beholderen samt, hvor beholderen skal tømmes. Der er nemlig ikke noget værre end en overfyldt affaldsbeholder og hvis ingen tager ansvar, så får det lov at flyde, hvilket ser uordentligt ud og i værste fald bevirker, at affaldet ikke bliver sorteret.
 • Visualiser; Sørg for, at affaldsstationer er mærket tydeligt op med symboler/piktogrammer, der visualiserer, hvilken type materiale, der må smides i affaldsbeholderen. Symboler/piktogrammer er rigtig gode virkemidler og vil få de fleste til at overveje sin handling en ekstra gang inden der smides andet materiale i affaldsbeholderen end den er tænkt til.
 • Informer; Oplysning er vejen frem! Uvidenhed er typisk den største årsag til fejl, så klæd dine kolleger på. Forklar dem baggrunden, så de forstår, at deres handling bidrager til en mere cirkulær økonomi og bedre økonomi for virksomheden. Giv dem indsigt i de forskellige affaldsfraktioner og uddan dem i materialer bla. ved hjælp af symboler/piktogrammer, så det er let forståeligt.

Men skal vi lykkes med et cirkulært kredsløb for plast, så er det ikke nok at smide miljørigtigt ud, der skal også købes miljørigtigt ind. Det kan derfor være en god ide at opsætte ambitioner for indkøbet af plastmaterialer til eget brug, fx ved at stille krav til indhold af genbrugsmateriale i plastartikler.

Hos MC emballage gør vi en stor indsats for at opnå størst mulig genbrugsandel på plastemballager i vores standard sortiment. Hvor der er særlige hensyn at tage i forhold til typen af applikation, da kan konvertering til genbrugsmaterialer være vanskeligere, men vi arbejder hele tiden på at gøre det nemt for vores kunder at træffe miljøbevidste valg.

Vores sortiment af plastemballager med en betydende andel genbrugsindhold omfatter bla. strækfilm, topfolieark, postordreposer, afdækningsfolier, krympehætter, boblefolie og foam.

På vores hjemmeside kan du holde øje med symbolet ”genanvendt materiale” som fortæller, at produktet indeholder en betydende andel genbrugsmateriale.

Genbrug_Groen
Relaterede indlæg
 1. 4547 træer reddet i 2020

  I 2020 har MC emballage og vores kunder været med til at redde 4547 træer fra skovhugst, alene ved brug af papirfyldsløsninger og Pregis' Easypack teknologi. Det synes vi er værd at markere!

  Pregis_2020_Tree_certificate3
 2. Pakkefyld af genbrugspapir er både nemmer og mere skånsom for miljøet

  Mikkelsen Electronics A/S

  Pakkefyld af genbrugspapir betyder nemmere affaldssortering og miljømæssig omtanke

  Hos Mikkelsen Electronics har de skiftet deres EPS-pakkefyld ud med papirfyld af 100% genbrugspapir. Det falder både i tråd med virksomhedens fokus på bæredygtighed og har sikret nemmere affaldssortering for slutkunden.

  pexels-alina-blumberg-5908320
 3. Betonfabrik sparer 17 tons plastik med ny strækfilm

  Ikast Betonvarefabrik A/S

  Efter en dybdegående analyse af produktionslinjen indførte IBF en ny type strækfilm. Det kan tydeligt mærkes på bundlinjen og i CO2-regnskabet.

  Vi bruger flere tusinde ruller strækfilm om året, så enhver optimering kan have stor betydning i det lange løb. Derfor besluttede vi at undersøge, hvordan vi kunne optimere vores strækfilm

  Læs om strækfilmscasen hos IBF

  IBF
 4. Skab mere plads på bundlinjen og klimakontoen med en bedre strækfilm

  Skal din strækfilm være grøn, højteknologisk eller ultratynd?

  Hos MC emballage afspejler vores sortiment af strækfilm hele tiden nyeste produktudvikling. Nye kvaliteter giver din virksomhed mulighed for at skabe mere plads på bundlinjen og overskud på klimakontoen, uden at gå på kompromis med pakningen.

  Forbrugernes stigende bevidsthed om klima og miljø betyder, at de fleste leverandører oplever et stigende incitament til at belaste miljøet mindre. Hos MC Emballage støtter vi op om denne mission. Derfor har vores specialister gjort det muligt for vores kunder at komme et skridt længere på vejen mod klimaindsatsten med et udvalg af bæredygtige strækfilm, der i nogle tilfælde også er en stor fordel for pengepungen.

  IMG_9487_1
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.