En for alle, alle for en

Uge 14 er international FSC® uge og det vil vi gerne være med til at markere. Hos MC emballage A/S opnåede vi FSC®-C165857 certificering tilbage i marts 2021 og i det følgende kan du læse om baggrunden for vores beslutning, men også, hvad det har af betydning for dig som kunde.

Til-blog

Kort om FSC®

FSC® er en international non-profit mærkningsordning. I en FSC®-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC® en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentligt sikkerhedsudstyr og løn.

 

Hvorfor FSC®?

Ved at købe FSC® certificerede produkter er du med til at stille krav til leverandørkæden. Krav, der er med til at beskytte skov, biodiversitet og skovens væsener - store som små.

For MC emballage A/S er fokus på FSC® certificering ikke nyt. Vi har altid prioriteret kvalitet, udvikling og bæredygtighed i samarbejdet med vores leverandører og FSC®  har i lighed med andre bæredygtighedsprincipper, samt fokus på minimering af farlige indholdsstoffer, været indarbejdet i vores screeningsprocesser i årevis .

Når MC emballage A/S har valgt at blive FSC® certificeret, så hænger det altså ikke sammen med, at vi har ændret på vores adfærd i indkøbsarbejdet, men det betyder, at der er øget kontrol og sporbarhed omkring FSC® samt, at vi nu kan benytte FSC® i branding af vores virksomhed og har ret til at anvende FSC® som varemærke.

 

Har alle MC varer FSC® status?

Det korte svar er nej. Som beskrevet ovenfor, så er det altså ikke nok at sikre, at indkøb foretages fra en FSC® certificeret kilde, der stilles også krav til kontrol og sporbarhed. MC emballage er i gang med automatisere denne proces, så vi indenfor nær fremtid vil vi kunne tilbyde FSC® mærkning på vores komplette program, men indtil da har vi valgt kun at rulle FSC® ud på en begrænset del af vores sortiment. Hvis en vare har FSC® status, så vil det altid fremgå af vores tilbud og øvrige salgsdokumenter.

 

Hvad betyder det for dig?

For dig, som blot vil sikre, at du køber ind fra en pålidelig kilde da kan det være tilstrækkelig at vide, at vores leverandører har bestået vores screeningsproces og er FSC® certificeret. Men for dig, hvis virksomhed selv er FSC® certificeret og har rettigheder til at anvende FSC® varemærke på produkter og i markedsføring for at kommunikere din virksomheds ansvarlighed til omverden, da har det betydning. Det, at MC emballage A/S er FSC®-C165857 certificeret betyder nemlig, at vi nu kan levere FSC® produkter uden at bryde kæden af certificerede virksomheder, hvorfor produktet opretholder sin FSC® status.

 

Vil du gerne vide mere?

Hvis du er interesseret i FSC® emballager, så er der hjælp at hente hos os og du kan let komme i kontakt med en af vores dygtige produkteksperter.  Så har vi samlet svarene på nogle af de oftest stillede spørgsmål her.

Hvis du vil vide mere, så kan vi anbefale Home Page | Forest Stewardship Council (fsc.org)

Relaterede indlæg
 1. Dine postordreposer er blevet lidt "grønnere"

  Med vores nye postordreposer kan du yde dit bidrag til at mindske forbruget af CO²

  Postordreposer_gr_n
 2. 4547 træer reddet i 2020

  I 2020 har MC emballage og vores kunder været med til at redde 4547 træer fra skovhugst, alene ved brug af papirfyldsløsninger og Pregis' Easypack teknologi. Det synes vi er værd at markere!

  Pregis_2020_Tree_certificate3
 3. Pakkefyld af genbrugspapir er både nemmere og tager hensyn til miljøet

  Mikkelsen Electronics A/S

  Pakkefyld af genbrugspapir betyder nemmere affaldssortering og miljømæssig omtanke

  Hos Mikkelsen Electronics har de skiftet deres EPS-pakkefyld ud med papirfyld af 100% genbrugspapir. Det falder både i tråd med virksomhedens fokus på bæredygtighed og har sikret nemmere affaldssortering for slutkunden.

  pexels-alina-blumberg-5908320
 4. Betonfabrik sparer 17 tons plastik med ny strækfilm

  Ikast Betonvarefabrik A/S

  Efter en dybdegående analyse af produktionslinjen indførte IBF en ny type strækfilm. Det kan tydeligt mærkes på bundlinjen og i CO2-regnskabet.

  Vi bruger flere tusinde ruller strækfilm om året, så enhver optimering kan have stor betydning i det lange løb. Derfor besluttede vi at undersøge, hvordan vi kunne optimere vores strækfilm

  Læs om strækfilmscasen hos IBF

  IBF
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.