Med ny emballage opnår Nilfisk FOOD forbedringer på økonomi, håndtering og bæredygtighed.

Nilfisk FOOD A/S

Materialepriser på himmelflugt tvinger virksomheder til at tænke i nye baner. For Nilfisk FOOD har det betydet en nytænkning af deres emballageløsning, som indtil nu har bestået af krydsfinér.

Nilfisk_Cover_blog

Mange virksomheder må indrette sig efter udfordringer i forsyningskæderne på det globale marked. Nilfisk FOOD, der beskæftiger sig med overfladerengøring og automatiske rengøringsløsninger til fødevare-, drikkevarer- og OEM industrier, er ingen undtagelse. Virksomheden, der årligt pakker og sender mere end 12.300 pakker og 24.000 paller fra deres lager i Aalborg har indtil nu anvendt krydsfinérkasser som transportemballage til ca. 1200 af disse forsendelser. I takt med de stigende priser og ustabile leverancemuligheder på krydsfinér og øget fokus på bæredygtighed, opstod dialogen mellem MC Emballage og Nilfisk FOOD, hvor ønsket om alternative materialer til emballage var omdrejningspunktet.

 

- Det gjorde, at vi genovervejede vores emballage, fortæller Tim Dallgaard, Sourcing Manager hos Nilfisk FOOD.

Springet fra krydsfinér til pap

Når man som Nilfisk FOOD sender højkvalitets rengøringsanlæg og -tilbehør ud til hele verden, er det vigtigt, at varerne ikke bliver beskadiget under læsningen, transporten og håndteringen. Derfor har Nilfisk FOOD i mange år brugt krydsfinér til emballering, da det ansås som den mest robuste emballageform. Det var derfor ikke uden forbehold, da Nilfisk FOOD indgik dialogen om pap som emballageform. Efter produkterne er blevet installeret, skal den tomme emballage også håndteres og derfor er der nye ønsker om lettere emballageløsninger i genanvendelige materialer.

 

”Vi har jo kørt med træ i rigtig mange år. Det er meget vigtigt for os, at produkterne kommer sikkert frem til vores kunder, fordi rengøring har stor indflydelse på fødevaresikkerheden og produktionsevnen hos slutkunden. Derfor, da vi hørte om en potentiel papemballage, så var det selvfølgelig kvaliteten, der var bekymringen i det”, fortæller Tim Dallgaard og fortsætter:

 

– ”Samtidig så vi også, hvad der er sket på papfronten over de senere år, og hvor stærk en brudstyrke og lasteevne det har fået. Derudover, kunne vi se, at pappet, ikke optager fugt under oversøisk transportering, og pappets lavere vægt, gør det meget lettere for vores medarbejdere og distributører at arbejde med. Samtidig er det 100% genanvendeligt og derfor en langt mere bæredygtig løsning.  Så det var egentlig det, der gjorde, at vi turde tage springet”.

 

Springet resulterede i en leverance af kraftig bølgepap på 9 mm, der kan klare samme lasteevne ovenfra som krydsfinérkasser.

Nilfisk_nye_kasser

En løsning, der gavner hele vejen rundt

Selv om en reducering af emballageomkostningerne var den umiddelbare drivkraft hos Nilfisk FOOD, har den nye papløsning vist sine kvaliteter på en lang række andre områder.

 

Det er en win-win hele vejen rundt. Med den nye løsning bliver emballagen lettere at håndtere for vores medarbejdere. Vi behøver ikke altid to mand til at sikre, at den hårde, tunge finérkasse ikke beskadiger og ridser anlæggenes hjørner under pakningen. Med den nye løsning, sikrer vi fortsat, en høj produktbeskyttelse under hele transporten, siger Tim Dallgaard.

- Bæredygtighed er vigtig for os og vores kunder, derfor skulle den nye emballage også understøtte denne agenda. Emballagens lettere vægt betyder, at vi sparer penge både på fragtomkostninger og CO2 udledning under transport. 10 kg vægtreducering kan virkelig gøre en forskel. Derudover har den nye emballage en konkurrencedygtig pris, og i øjeblikket, hvor priserne på råvarer eksploderer, er det vigtigt for os at finde besparelser over hele supply chain”, fortæller Torben Ginge, Salg og Marketing Direktør

 

Tilbundsgående rådgivning

For at kunne give den rette rådgivning og sikre tilfredshed hele vejen rundt har MC emballage forud for produktudviklingen foretaget en tilbundsgående analyse af Nilfisk FOODs behov.

 

Indledende har vi hos MC emballage foretaget en grundig undersøgelse af Nilfisk FOODs nuværende og fremtidige krav til en emballageløsning. Forudsætningen for at udvikle det nye produkt var et indgående kendskab til de forskellige faser i pakkehåndteringen. Her har vi både haft øje for pakningen, transporten og afskaffelsen af emballagen, afslutter William Wulff Frislev, der er Product Manager hos MC emballage.

 

Er du også interesseret i at udforske mulighederne for alternativ emballage? Kontakt vores eksperter, så guider vi dig trygt igennem processen.

Kontakt os
Skriv til os og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.
Relaterede indlæg
 1. Skab mere plads på bundlinjen og klimakontoen med en bedre strækfilm

  Skal din strækfilm være grøn, højteknologisk eller ultratynd?

  Hos MC emballage afspejler vores sortiment af strækfilm hele tiden nyeste produktudvikling. Nye kvaliteter giver din virksomhed mulighed for at skabe mere plads på bundlinjen og overskud på klimakontoen, uden at gå på kompromis med pakningen.

  Forbrugernes stigende bevidsthed om klima og miljø betyder, at de fleste leverandører oplever et stigende incitament til at belaste miljøet mindre. Hos MC Emballage støtter vi op om denne mission. Derfor har vores specialister gjort det muligt for vores kunder at komme et skridt længere på vejen mod klimaindsatsten med et udvalg af bæredygtige strækfilm, der i nogle tilfælde også er en stor fordel for pengepungen.

  IMG_9487_1
 2. Økologihavens kasserejser strømliner produktionen

  Økologihaven ApS / Rosborg Krydderurter A/S

  Da salget af økologiske krydderurter eksploderede, valgte Økologihaven at strømline sin produktion med en kasserejser fra MC emballage.

  Læs den gode historie her.

  _kologihaven
 3. Innovativ papmakulator sætter fart på den grønne omstilling hos Triscan

  Triscan A/S

  Fremtidens lagerhaller er fulde af grønne gevinster og store besparelser. Triscan greb mulighederne med en ny papmakulator fra MC emballage, som sætter fart på virksomhedens grønne omstilling.

  Triscan
 4. 5 vigtige overvejelser når du skal vælge pakketape

  Tapejunglen kan være svær at finde rundt i, hvis du ikke har erfaring med pakketape eller er i tvivl om, hvilken pakketape der passer bedst til din emballage. Her giver vi dig et overblik over mulighederne og guider dig til at vælge det rigtige produkt til netop dit formål.

  pexels-ketut-subiyanto-4246095
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.