MC emballage A/S introducerer ny klimavenlig emballage

Hold godt øje med vores PCR symbol, dette symbol markerer nemlig varer, hvor vi har erstattet en del af materialet med genbrugsmateriale, og den gode nyhed er, at der ikke blot er tale om industrielt genbrug, men reelt forbrugeraffald. Du kan læse mere om det spændende nye tiltag og hvorfor det er en ren win win for dig og din virksomhed, og ikke mindst miljøet

Ny_str_kfilm

Vi har en ambition om, at det skal være nemt at vælge miljøvenlige emballageløsninger, derfor er vi også stolte af, at vi som de første har udskiftet vores håndstrækfilm i 17/20/23 my med typer af samme gode kvalitet, der indeholder 51% genbrug, der nedstammer fra forbrugeraffald. Dette er en god nyhed, der understøtter din virksomheds ambition om reduktion af CO² aftryk og bidrager til danske virksomheders kamp for at blive CO² neutrale og minimere belastningen af miljøet.

”Med de nye strækfilm opnås 43% lavere CO² aftryk”

Beregninger viser, at erstattes 51% virgin materiale med PCR genbrugsmateriale, så opnås en besparelse på 0,8 KG CO² per KG strækfilm, hvilket svarer til en CO² besparelse op 43%.

”Indeholder 51% genbrug, der nedstammer fra forbrugeraffald”

Det mest revolutionerende er, at der ikke bare er tale om industrielt genbrug som det så ofte er tilfældet, men derimod konsument genbrug. Det vil sige, at det materiale, der genanvendes, ikke "bare” er spild eller kassation fra produktion, men derimod reelt genbrugsmateriale, der er indsamlet fra forbrugerne og genanvendt i strækfilmen. I dette tilfælde er forbrugeraffaldet indsamlet i Skandinavien, hvor produktionen også foregår, så der er tænkt på alle klima-parametre.

PCR_logo_-_stor

”Industrielt genbrug er godt, men forbruger genbrug er guld i kampen for klimaet”

Et vigtigt skridt i kampen for et bedre klima er at øge mængden af genbrug, så materialer ikke blot forbrændes, men i stedet bruges igen eller genanvendes i produktion af nye produkter. En stor del af de genbrugsmaterialer, der er i omløb, er det vi kalder for industrielt genbrug, hvilket typisk stammer fra spild eller kassation fra en produktion og materialet har derfor aldrig tjent et egentlig formål eller været igennem hænderne på en slutbruger.

Forbrugeraffald bliver langt oftere sendt til forbrænding, fordi det er svært at genbruge, da risikoen for, at materialet bliver blandet med andre materialetyper eller bliver beskidt/forurenet er stor. Men netop ved at få bragt mængden af forbrugeraffald, der indgår i en genbrugscyklus op, så forhindre vi tabet af gode ressourcer og reducerer derved CO², derfor er det så vigtigt, at der hele tiden arbejdes på, at forbrugeraffald skal indgå i andelen af genbrug i nye produkter, også indenfor emballage.

Der er mere på vej..

De første håndruller i vores standardsortiment er bare starten, vi vil i takt med, at det bliver muligt også udskifte vores 15 my håndruller og de sort indfarvede håndruller. Er du bruger af maskin-strækfilm, så skal du heller ikke vente længere, for vi er allerede nu i stand til at tilbyde dig gode alternativer med 51% genbrugsindhold, og vores dygtige produkt specialister sidder klar til at vejlede dig, så du får præcis den kvalitet og type du har brug.

Du kan også læse om vores gode erfaringer med materiale reduktion, hvor der både er store besparelser at hente økonomisk og for miljøet: Betongigant sparer 17 tons plastik med ny strækfilm | MC emballage

Kontakt os
Skriv til os og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.
Relaterede indlæg
 1. Dine postordreposer er blevet lidt "grønnere"

  Med vores nye postordreposer kan du yde dit bidrag til at mindske forbruget af CO²

  Postordreposer_gr_n
 2. 4547 træer reddet i 2020

  I 2020 har MC emballage og vores kunder været med til at redde 4547 træer fra skovhugst, alene ved brug af papirfyldsløsninger og Pregis' Easypack teknologi. Det synes vi er værd at markere!

  Pregis_2020_Tree_certificate3
 3. Pakkefyld af genbrugspapir er både nemmere og tager hensyn til miljøet

  Mikkelsen Electronics A/S

  Pakkefyld af genbrugspapir betyder nemmere affaldssortering og miljømæssig omtanke

  Hos Mikkelsen Electronics har de skiftet deres EPS-pakkefyld ud med papirfyld af 100% genbrugspapir. Det falder både i tråd med virksomhedens fokus på bæredygtighed og har sikret nemmere affaldssortering for slutkunden.

  pexels-alina-blumberg-5908320
 4. Betonfabrik sparer 17 tons plastik med ny strækfilm

  Ikast Betonvarefabrik A/S

  Efter en dybdegående analyse af produktionslinjen indførte IBF en ny type strækfilm. Det kan tydeligt mærkes på bundlinjen og i CO2-regnskabet.

  Vi bruger flere tusinde ruller strækfilm om året, så enhver optimering kan have stor betydning i det lange løb. Derfor besluttede vi at undersøge, hvordan vi kunne optimere vores strækfilm

  Læs om strækfilmscasen hos IBF

  IBF
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.