Ofte stillede spørgsmål om paller og træ

Varmebehandling? Retvente eller flettede? Paller og træemballage kan nogle gange virke som en jungle. Vi har samlet de oftest stillede spørgsmål omkring paller og træ.

Oftest_stillede_sp_rgsm_l_paller

For at få den bedste oplevelse med dine paller, er det vigtigt, at du både gør dig nogle overvejelser om dine behov og også ved, hvordan du sikrer den mest optimale opbevaring, så pallerne holder samme gode stand som du modtog dem i. Vi har forsøgt at samle, hvad der er værd at vide om paller og træ, så du er klædt på til at træffe de bedste valg, men er du i tvivl, så er vores dygtige og meget erfarne produktspecialister altid klar til at rådgive dig.

Hvorfor bruge tørret træ?

Frisk træ har generelt et højt fugtindhold og mange produkter kan tage skade af denne fugt; en papkasse kan absorbere fugten, metal kan ruste og lignende. Dette er årsagen til at mange vælger tørret træ emballage. Her tørres træet, til fugtigheden kommer ned på +/- 20%

Hvorfor varmebehandler man træ?

Træ kan indeholde plantesygdomme og skadedyr, men ved at varmebehandle træet kommer du plantesygdomme til livs og slår skadedyr ihjel. Dog er det vigtigt at sige, at træ er et organisk materiale, så selvom træet er varmebehandlet, så er det ikke et udtryk for, at træet ikke senere kan blive angrebet af plantesygdomme eller skadedyr, derfor er korrekt opbevaring også meget væsentlig.

 

Om varmebehandling: Mange lande stiller direkte krav til behandling af træ for, at det overhovedet må indføres i landet, disse krav omfatter også pallen. Nogle lande tillader kun IPPC-behandlet træ, som er stemplet med et internationalt anerkendt mærke, der skal være placeret på mindst to synlige flader. Hvis træemballagen ikke er stemplet med dette mærke, vil varen i de lande, hvor IPPC behandling er påkrævet, blive afvist og returneret til afsenderen.

Billede1

Der er to måder at varmebehandle træ emballage på, som begge lever op til de internationale krav om varmebehandling. Den mest anvendte måde er at opvarme træet til 56 grader i minimum 30 minutter. Den anden og knap så anvendte måde er at gasse træemballagen med metylbromid.

Hvordan skal paller opbevares?

Uanset om der er anvendt ubehandlet, tørret eller varmebehandlet træ, så anbefaler vi, at du opbevarer dine paller i en tør lagerhal med god luftcirkulation. Stakkene skal stå med god afstand fra hinanden igen for at sikre god luftcirkulation og i efteråret og om vinteren er vigtigt med ekstra udluftning pga. den typisk høje luftfugtighed. Husk desuden altid at bruge de ældste paller først.

Hvad er forskellen mellem retvendte og flettede paller?

Når paller stables, kan det gøres på to måder. Enten kan paller stables, så de placeres opret direkte ovenpå hinanden, denne form for stabling kaldes retvendt. Fordelen ved den retvendte stabling er, at stakken ikke fylder mere end pallens mål i omfang og hvis paller håndteres maskinelt eller via pallestabler, så er det nødvendigt, at pallerne leveres retvendt. Den anden måde at stakke paller på foregår ved, at man vender hver anden palle på hovedet, på den måde kan man udnytte hulrummet mellem klodserne. Fordi pallerne stables forskudt klods mod klods, så fylder stakken mere (helt præcist en klods bredde), men ulempen er også, at det er fysisk hårdt at håndtere flettede paller, da hver anden palle i stakken skal vendes før brug. Fordelen er til gengæld, at der kan være langt flere paller i en stak.

Retvendte_EUR_-_1
Flettede_EUR

Hvad er forskellen mellem klodser og vanger/4-vejs og 2-vejs paller?

Den mest almindelige palleopbygning er nok den, som er anvendt til EUR-paller. EUR-pallen er konstrueret med 9 klodser samt bundbrædder og er det, der kaldes en 4-vejs palle, fordi pallen kan tages med løftevogn/truck fra alle 4 sider. Når der anvendes klodser, er det nødvendigt med tværbrædder til at holde sammen på topbrædderne og det, der tilsammen danner palledækket. Anvendes derimod vanger, som nok bedst kan forklares som en gennemgående klods, så fungere vangen også som tværbrædder, til gengæld er en vangepalle en to vejs palle, fordi vangen jo er gennemgående, kan man nemlig kun komme til pallen med en løftevogn/truck fra 2 sider

klodspaller
vangpaller
Relaterede indlæg
 1. Indret med palletilbehør

  Med palletilbehør kan du let skabe orden, sikkerhed og sågar lette arbejdsgange på dit lager

  Billeder_Palleindretning_lille
 2. Sådan stabler du dine kasser perfekt og sikrer virksomhedens ry

  Det er vigtigt for virksomhedens omdømme, at dine kasser ankommer i ordentlig stand.

  Få oplevelser sender et dårligere signal til modtageren end sammenbraste papkasser. Det kan ødelægge købsoplevelsen, udgøre en sikkerhedsrisiko og være skadeligt for din virksomheds omdømme.

  Her er 3 gode råd.

  2L8A6212
 3. Hvilken palle skal du vælge? - Din palleguide

  Hos MC emballage fører vi et bredt sortiment af paller, men det kan være en jungle at finde rundt i de mange forskellige palletyper og hvornår du med fordel kan benytte den ene frem for en anden. I det følgende forsøger vi at give dig netop dette overblik og svar på nogle af de spørgsmål vi oftest møder.

  palleguide
 4. Den undervurderede palle - Et eksempel fra den virkelige verden

  Pallen er ofte en overset emballage, men tænk en gang, hvor besværlig mange processer ville blive, hvis ikke det var for pallen. Pallen spiller en afgørende rolle i effektiv opbevaring og transport af varer og letter hele varebevægelsen. Læs om den undervurderede palle.

  Undervurderet_palle
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.