Information om emballageafgifter

Folketinget har vedtaget en række statslige afgifter på emballager. Her kan du læse mere om de aktuelle afgifter og takster på emballager.

Afgifter

Emballageafgiftsloven

I henhold til Emballageafgiftsloven opkræves fra statens side en række afgifter på emballager, der overordnet set har til formål at fremme brugen af genanvendelige alternativer og reducere mængden af affald, der bidrager til miljøforurening.

Emballageafgiften i Danmark består af 3 elementer:

 1. En volumenbaseret afgift på visse drikkevareemballager

Stykafgift pålægges drikkevareemballager, som ikke indgår i det obligatoriske pant- og retursystem. Det kan f.eks. være kartoner til vin, frugtvin og spiritus.

 1. En vægtbaseret afgift på bæreposer fremstillet af papir og plastik samt andre materialer.

Afgiften på bæreposer omfatter poser med et håndtag (eller en lignende funktion) som kan rumme mindst 5 liter og rimeligvis kan erstattes af stofposer, bærenet eller lignende genanvendelige genstande. En vægtbaseret afgift på engangsartikler som service og drikkekopper. Desuden må bæreposer med hank ikke længere udleveres gratis, men skal have en minimum pris på kr. 4,00. Bæreposer under 30 my, hvad enten de er med eller uden hank, er gjort ulovlige.

 1. En vægtbaseret afgift på engangsartikler som f.eks. engangsservice

Udover en afgift på engangsartikler er der vedtaget et forbud mod visse engangsartikler af plast f.eks. vatpinde, rørepinde, pinde til balloner.

 

Som udbyder af de ovennævnte artikler er vi forpligtet til at opkræve afgifterne på vegne af staten og afregne til staten. På din faktura fra MC emballage A/S vil emballageafgiften optræde særskilt, netop så vi kan holde styr på vores regnskab overfor staten.

 

De nye afgiftssatser trådte i kraft per januar 2020, men med en indeksering/forhøjelse af afgifterne per januar 2024. Takster per januar 2024 er som følger:

 • Plastbæreposer kr. 73,46 pr. kg.
 • Papirbæreposer kr. 33,39 pr. kg
 • Engangsservice kr. 64,11 pr. kg

 

PVC afgiftsloven

Med PVC afgiftsloven fra december 2020 vedtog Folketinget desuden afgifter på varer med indhold af PVC (Polyvinylklorid) eller indhold af PVC og estere af o-ftalater. I udgangspunktet indeholder vores tape ikke blød PVC og er derfor fritaget for afgift.

Ønsker du at vide mere om afgifter i forhold til vores produkter, er du altid velkommen til at kontakte vores produktspecialister på tlf. 86213299.

Relaterede indlæg
 1. EU-afgift har gjort det dyrere at bruge ikke-genanvendt plastemballage

  Det er blevet dyrere at undlade at genanvende plastik. Det har skabt fremskridt for genanvendelsen, men kan også have utilsigtede konsekvenser for miljøet.

  ny_afgift_plastemballage
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.