Opdatering vedr. bæreposeafgift

Fra statens side opkræves en bærepose afgift, og der er varslet ændringer af denne afgift per januar 2021. Du kan læse mere om de ændrede afgiftssatser her.

Afgifter

Ved lov 168 af den 29.02.2020 blev der varslet en række ændringer til Emballageafgiftsloven i Danmark. Flere af disse ændringer vil træde i kraft ved årsskiftet 2021.Her give vi dig et overblik over nogle af de væsentlige ændringer:

  • Bæreposer med hank må ikke længere udleveres gratis og skal have en minimum pris på kr. 4,00
  • Bæreposer under 30 my, hvad enten de er med eller uden hank bliver ulovlige, eventuel lagerbeholdning skal kasseres eller sendes til genbrug.
  • Bæreposeafgifts satserne forhøjes. For bæreposer af plast betyder det en afgiftsstigning fra kr. 66, 00 pr. Kg til kr. 69,63 pr. Kg. For bæreposer af papir betyder det en afgiftsstigning fra kr. 30,00 pr. Kg til kr. 31,65 pr. Kg

Bæreposeafgiften er en afgift vi, som emballageudbyder, er forpligtet til at opkræve på vegne af staten og som vi afregner til staten. På din faktura fra MC emballage A/S vil emballageafgiften optræde særskilt, netop så vi kan holde styr på vores regnskab overfor staten.

I tillæg til ovenstående kommer der stykafgift på drikkevareemballager, som ikke indgår i det obligatoriske pant- og retursystem, feks. kartoner til vin, frugtvin og spiritus. Der kommer også forhøjede afgifter på engangsservice, ligesom der er vedtaget et forbud mod en række engangsartikler af plast, som vil træde i kraft til juli 2021.

I forbindelse med finanslov 2021 spekuleres i øvrigt i at genindføre afgifter på PVC og talater.

Ønsker du at vide mere om vores produkter, er du altid velkommen til at ringe på tlf. 86213299 eller kontakt en af vores produktspecialister i vores folie team.

Relaterede indlæg
  1. EU-afgift har gjort det dyrere at bruge ikke-genanvendt plastemballage

    Det er blevet dyrere at undlade at genanvende plastik. Det har skabt fremskridt for genanvendelsen, men kan også have utilsigtede konsekvenser for miljøet.

    ny_afgift_plastemballage
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.