Pakkefyld af genbrugspapir er både nemmere og tager hensyn til miljøet

Mikkelsen Electronics A/S

Pakkefyld af genbrugspapir betyder nemmere affaldssortering og miljømæssig omtanke

Hos Mikkelsen Electronics har de skiftet deres EPS-pakkefyld ud med papirfyld af 100% genbrugspapir. Det falder både i tråd med virksomhedens fokus på bæredygtighed og har sikret nemmere affaldssortering for slutkunden.

pexels-alina-blumberg-5908320

Mikkelsen Electronics udvikler og producerer omstøbninger af elektronik og kabelsæt til industrien og forsvaret. Omstøbningerne, der blandt andet er baseret på rapsolie, er et godt eksempel på, at miljøfokus også findes indenfor elektronikindustrien.

Indtil for et halvt år siden brugte Mikkelsen Electronics EPS-fyld (også kaldt stjerne- eller flamingofyld) til at sikre optimal beskyttelse af deres varer under transport. Men på grund af miljømæssige hensyn har de nu valgt at skifte EPS-fyldet ud med papirfyld af 100% genbrugspapir.

Vi har taget en snak med lagerchef hos Mikkelsen Electronics, Ove Hansen, der fortæller, hvordan de har oplevet skiftet til papirfyld, og hvilke fordele det har medført.

Et vigtigt skridt mod en mere grøn forretning

For Ove Hansen har EPS-fyld fra et arbejdsmæssigt hensyn altid været nemt at både opbevare og håndtere. Det er et produkt som, på trods af sin lethed, kan pakkes meget kompakt, så det yder god beskyttelse under transport.

Desværre er det ikke det optimale valg, hvis man – som Mikkelsen Electronics – ønsker at understøtte den grønne dagsorden:

–  Vi er meget opmærksomme på, hvor meget vi hver dag smider til småt brændbart. Det er affald, der bare ryger direkte til forbrændingen. Derfor har vi også i lang tid haft fokus på at bruge mere genanvendelige alternativer, siger Ove Hansen.

For et halvt år siden besluttede Mikkelsen Electronics i samråd med MC emballage at skifte EPS-fyldet ud med et mere miljøvenligt alternativ: Quantum-papir.

– Quantum-papir er miljøvenligt, fleksibelt og stødabsorberende fyld lavet af 100% bionedbrydeligt genbrugspapir. Papiret bruger op til 60% mindre energi og vandforbrug at fremstille end ved produktion af kraftpapir, og så indeholder det ingen former for kemikalier eller oliebaserede produkter. Til sammenligning er EPS-fyld hverken bionedbrydeligt eller biobaseret. Det er sværere at genanvende og har et højere Co²-aftryk pr. kilo end Quantum-papiret. Quantum er med andre ord det mest optimale valg, hvis man ønsker en bæredygtig løsning, fortæller Rasmus Madsen, Product Manager hos MC Emballage.

Både interne og eksterne fordele

Hvis man kigger på alle de igangværende forretningsaktiviteter, der optager medarbejderne hos Mikkelsen Electronics, kan udskiftning af pakkefyld virke som et lille og knap så gennemgribende grønt initiativ. Men ifølge Ove Hansen er det et vigtigt skridt mod en mere bæredygtig forretning – både internt og eksternt:

– Vi er netop blevet ISO-14001-certificeret. Det kommer for alvor til at rykke os i en mere bæredygtig retning. Samtidig er det vigtigt at huske på de mindre forskelle, vi som virksomhed kan gøre, der både giver værdi for såvel os som vores kunder, fortæller Ove Hansen og tilføjer:

– Med papirfyld kan vi ikke kun pakke vores varer med god samvittighed. Vi hjælper også vores kunder med affaldssorteringen, fordi de kan bortskaffe både kasse og fyld det samme sted.

Kontakt MC emballage i dag og hør hvordan vi kan optimere jeres pakkeløsninger

Kontakt os
Skriv til os og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.
Relaterede indlæg
 1. Dine postordreposer er blevet lidt "grønnere"

  Med vores nye postordreposer kan du yde dit bidrag til at mindske forbruget af CO²

  Postordreposer_gr_n
 2. 4547 træer reddet i 2020

  I 2020 har MC emballage og vores kunder været med til at redde 4547 træer fra skovhugst, alene ved brug af papirfyldsløsninger og Pregis' Easypack teknologi. Det synes vi er værd at markere!

  Pregis_2020_Tree_certificate3
 3. Betonfabrik sparer 17 tons plastik med ny strækfilm

  Ikast Betonvarefabrik A/S

  Efter en dybdegående analyse af produktionslinjen indførte IBF en ny type strækfilm. Det kan tydeligt mærkes på bundlinjen og i CO2-regnskabet.

  Vi bruger flere tusinde ruller strækfilm om året, så enhver optimering kan have stor betydning i det lange løb. Derfor besluttede vi at undersøge, hvordan vi kunne optimere vores strækfilm

  Læs om strækfilmscasen hos IBF

  IBF
 4. Skab mere plads på bundlinjen og klimakontoen med en bedre strækfilm

  Skal din strækfilm være grøn, højteknologisk eller ultratynd?

  Hos MC emballage afspejler vores sortiment af strækfilm hele tiden nyeste produktudvikling. Nye kvaliteter giver din virksomhed mulighed for at skabe mere plads på bundlinjen og overskud på klimakontoen, uden at gå på kompromis med pakningen.

  Forbrugernes stigende bevidsthed om klima og miljø betyder, at de fleste leverandører oplever et stigende incitament til at belaste miljøet mindre. Hos MC Emballage støtter vi op om denne mission. Derfor har vores specialister gjort det muligt for vores kunder at komme et skridt længere på vejen mod klimaindsatsten med et udvalg af bæredygtige strækfilm, der i nogle tilfælde også er en stor fordel for pengepungen.

  IMG_9487_1
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.