Pakkefyld af genbrugspapir er både nemmere og tager hensyn til miljøet
Mikkelsen Electronics A/S
Pakkefyld af genbrugspapir betyder nemmere affaldssortering og miljømæssig omtanke
Hos Mikkelsen Electronics har de skiftet deres EPS-pakkefyld ud med papirfyld af 100% genbrugspapir. Det falder både i tråd med virksomhedens fokus på bæredygtighed og har sikret nemmere affaldssortering for slutkunden.

Mikkelsen Electronics udvikler og producerer omstøbninger af elektronik og kabelsæt til industrien og forsvaret. Omstøbningerne, der blandt andet er baseret på rapsolie, er et godt eksempel på, at miljøfokus også findes indenfor elektronikindustrien.
Indtil for et halvt år siden brugte Mikkelsen Electronics EPS-fyld (også kaldt stjerne- eller flamingofyld) til at sikre optimal beskyttelse af deres varer under transport. Men på grund af miljømæssige hensyn har de nu valgt at skifte EPS-fyldet ud med papirfyld af 100% genbrugspapir.
Vi har taget en snak med lagerchef hos Mikkelsen Electronics, Ove Hansen, der fortæller, hvordan de har oplevet skiftet til papirfyld, og hvilke fordele det har medført.
Et vigtigt skridt mod en mere grøn forretning
For Ove Hansen har EPS-fyld fra et arbejdsmæssigt hensyn altid været nemt at både opbevare og håndtere. Det er et produkt som, på trods af sin lethed, kan pakkes meget kompakt, så det yder god beskyttelse under transport.
Desværre er det ikke det optimale valg, hvis man – som Mikkelsen Electronics – ønsker at understøtte den grønne dagsorden:
– Vi er meget opmærksomme på, hvor meget vi hver dag smider til småt brændbart. Det er affald, der bare ryger direkte til forbrændingen. Derfor har vi også i lang tid haft fokus på at bruge mere genanvendelige alternativer, siger Ove Hansen.
For et halvt år siden besluttede Mikkelsen Electronics i samråd med MC emballage at skifte EPS-fyldet ud med et mere miljøvenligt alternativ: Quantum-papir.
– Quantum-papir er miljøvenligt, fleksibelt og stødabsorberende fyld lavet af 100% bionedbrydeligt genbrugspapir. Papiret bruger op til 60% mindre energi og vandforbrug at fremstille end ved produktion af kraftpapir, og så indeholder det ingen former for kemikalier eller oliebaserede produkter. Til sammenligning er EPS-fyld hverken bionedbrydeligt eller biobaseret. Det er sværere at genanvende og har et højere Co²-aftryk pr. kilo end Quantum-papiret. Quantum er med andre ord det mest optimale valg, hvis man ønsker en bæredygtig løsning, fortæller Rasmus Madsen, Product Manager hos MC Emballage.
Både interne og eksterne fordele
Hvis man kigger på alle de igangværende forretningsaktiviteter, der optager medarbejderne hos Mikkelsen Electronics, kan udskiftning af pakkefyld virke som et lille og knap så gennemgribende grønt initiativ. Men ifølge Ove Hansen er det et vigtigt skridt mod en mere bæredygtig forretning – både internt og eksternt:
– Vi er netop blevet ISO-14001-certificeret. Det kommer for alvor til at rykke os i en mere bæredygtig retning. Samtidig er det vigtigt at huske på de mindre forskelle, vi som virksomhed kan gøre, der både giver værdi for såvel os som vores kunder, fortæller Ove Hansen og tilføjer:
– Med papirfyld kan vi ikke kun pakke vores varer med god samvittighed. Vi hjælper også vores kunder med affaldssorteringen, fordi de kan bortskaffe både kasse og fyld det samme sted.