Sådan stabler du dine kasser perfekt og sikrer virksomhedens ry

Det er vigtigt for virksomhedens omdømme, at dine kasser ankommer i ordentlig stand.

Få oplevelser sender et dårligere signal til modtageren end sammenbraste papkasser. Det kan ødelægge købsoplevelsen, udgøre en sikkerhedsrisiko og være skadeligt for din virksomheds omdømme.

Her er 3 gode råd.

2L8A6212

Du tænker måske ikke over betydningen af perfekt stablede kasser, men ud over at være en fryd for øjet, så signalerer det ordentlighed og øger chancen for genkøb. Derfor er det en fordel at gøre sig umage for at sikre, at dine kasser er stablet, så de klarer transporten uden problemer.

Der er mange faktorer, der kan gøre, at kasser braser sammen. Den hyppigste årsag er dårlig stabling, men også transportforløb og kassens styrke har betydning.

Derfor er det vigtigt, at du vælger din stabling ud fra en analyse af hele transportforløbet. På den måde kan du sikre, at du vælger den den rigtige stabling. Nedenfor får du tre gode råd til, hvordan du sikrer, at dine kasser ankommer til modtageren i perfekt stand.

1. Stabl korrekt

Grundlæggende er det vigtigt, at du sikrer dig, at godset holder sig inden for pallens mål, når du stabler dit gods. Stikker kasserne ud over pallen, kan presset ovenfra betyde, at pallens kant borer sig ind i kasserne i det nederste lag. Det kan lede til, at pallen bliver ustabil og kollapser. Dernæst er det vigtigt at kasserne placeres oprejst på pallen, de må altså ikke placeres liggende på siden, for så udnytter du ikke pappets gitterstruktur, hvor den er stærkest.

Der er to gode måder stable kasser på. I søjler og i forbandt. Den ideelle stablingsmetode afhænger af kassernes transportforløb.

Stabling i søjler

Skal dine kasser til Syditalien i en lastbil, vil de konstant bevæge sig en smule under transporten. Disse rystelser gør, at trykket ændrer sig hele tiden, hvilket slider på kasserne. I tilfælde som disse er det vigtigt at stable i søjler, fordi alle kasser er stærkest i hjørnerne, hvor de er foldede, og lagene er mange. Når du stabler i søjler, hjørne mod hjørne, vil det være hjørnerne, der tager mest af presset, og dermed kan kassen modstå stort tryk.

Stabling i forbandt

Hvis du skal opnå en stabil stabling med mange små og lette kasser med en kort transporttid, kan du vælge at stable i forbandt, hvor kasser hviler forskudt på hinanden. Til gengæld skal du være opmærksom på, at kasser er langt svagere mod kassens midte end ved kassens hjørner. Det er derfor vigtigt, at du sikrer dig, at de nederste kasser er stærke eller stablet i søjler. De skal nemlig kunne klare den samlede vægt af de øverste kasser uden at kollapse.

2. Vælg den rigtige kasse

Den bedste kasse for dig er en kasse, der tager udgangspunkt i dit produkt, Størrelsen skal meget gerne være nogenlunde tilpasset indholdet, så der ikke er store hulrum, som betyder, at indholdet kan rasle rundt i kassen.

Dernæst er det vigtigt at overveje udformning og kassens kvalitet. Hvis der er tale om pakning af let indhold og indhold, som ikke kræver nogen videre beskyttelse, så stiller det ikke så store krav til kassen. Er der derimod tale om skrøbelige produkter som for eksempel glas og porcelæn, så kan det være nødvendigt at sørge for, at produktet er godt fikseret nede i kassen og måske endda yderligere beskyttet med indlæg eller fyld, ligesom det kan være en god idé at vælge en stærk kvalitet, så kassen er ekstra modstandsdygtig overfor stød og fald.  

3. Brug stabiliserende midler

Ved søjlestabling kan stablingen blive lidt mere vaklende end ved forbandtstabling. Men du kan tage visse midler i brug for at stabilisere stablingen.

Et lag tyndt mellemlægspapir eller antiskrid-papir kan give bedre stabilitet i din stabling. Det er også altid en fordel at emballere pallen med strækfilm for at fiksere godset. Du kan også vælge at påsætte kantlister langs siderne eller pallebånd, så kasserne ikke kan vælte af pallen under transport.

Når du tager de ovenstående råd i brug, øger du chancen for, at din forsendelse ankommer til modtageren i fin stand. Hvis du er i tvivl om, hvordan du stabler dine kasser korrekt, står vores eksperner klar til at hjælpe dig med råd og vejledning.

Kontakt os
Skriv til os og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.
Relaterede indlæg
 1. Vi udvider vores sortiment af E-handelkasser

  Med E-handelkasser bliver pakning hurtig og nem som en leg. Og med vores udvidede sortiment bliver det nu endnu lettere at finde en E-handelskasse som passer til lige netop dit behov

  e_handels_kasser
 2. Indret med palletilbehør

  Med palletilbehør kan du let skabe orden, sikkerhed og sågar lette arbejdsgange på dit lager

  Billeder_Palleindretning_lille
 3. Økologihavens kasserejser strømliner produktionen

  Økologihaven ApS / Rosborg Krydderurter A/S

  Da salget af økologiske krydderurter eksploderede, valgte Økologihaven at strømline sin produktion med en kasserejser fra MC emballage.

  Læs den gode historie her.

  _kologihaven
 4. Sådan vælger du den rigtige type pap til din kasse

  Den rette type pap er med til at mindske transportskader og forbedre din bundlinje. Få et hurtigt overblik hvilke typer du skal vælge her.

  B_lgepap_ark
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.