Sådan vælger du den rigtige type pap til din kasse

Den rette type pap er med til at mindske transportskader og forbedre din bundlinje. Få et hurtigt overblik hvilke typer du skal vælge her.

B_lgepap_ark

Den rette type pap er afgørende for, om dit gods ankommer i fin stand til modtageren. Og om modtageren fortsat vil købe varer hos dig. Udfordringen er bare, at der er mange faktorer, der spiller ind, før du kan træffe et valg om den helt rigtige type pap.

Pap fås i mange varianter og tykkelser. De mest almindelige ligger i spændet mellem 2-14 millimeter og er sammensat af enkelt-, dobbelt- eller trippelbølge. Det er nemt at helgardere sig og vælge de tykkeste papkvaliteter, men for miljøets og din pengepungs skyld er det vigtigt, at du vælger lige nøjagtig den tilstrækkelige mængde pap, der sikrer at dine varer forbliver intakte under opbevaring, håndtering og transport.

Styrken af pappet afhænger nemlig af flere faktorer. Eksempelvis kan håndtag og andre modifikationer på kassen bryde den gitterstruktur, som er bølgepappets rygsøjle, hvilket gør kassen svagere. Bølgepappets styrke kan også påvirkes af tryk på store overflader af pappet. Det gør, at bølgen bliver lidt fladere og dermed mister noget af sin styrke. Derfor kan det være nødvendigt at kompensere for den tabte styrke ved at gå op i bølgestørrelse eller gramvægt. Man kan sige, at des større bølge og des højere gramvægt desto bedre stablings- og brudstyrke.

Her får du nogle råd til, hvilken slags bølgepap, du skal vælge. 

 

Hvornår skal jeg vælge enkeltbølgepap?

Langt hen ad vejen er tommelfingerreglen, at små emner skal emballeres i enkeltbølgepap. Du kan også bruge enkeltbølgepap til lette pakninger, pakninger som er fyldt godt ud af pakkens indhold eller pakninger, hvor emnet ikke kræver meget beskyttelse. Du kan spare meget pap ved blot at bruge enkeltbølgepap af god kvalitet. Samtidig kan det spare dig penge, fordi emballagen fylder mindre og flere kasser kan fragtes på samme palle.

 

Hvornår skal jeg vælge dobbeltbølgepap?

Når du skal afsende store kasser, er det ofte en god idé at bruge dobbeltbølgepap for at mindske transportskader. Det kan også være aktuelt, hvis du har pakninger med meget luft i kassen og pakker, hvor emnet er dårlig fikseret eller skrøbeligt. Du skal også være opmærksom på, at enkeltvise pakninger ofte udsættes for en langt mere hårdhændet behandling end varer, der sendes som pallegods, og derfor kan dine enkeltvise forsendelser have behov for dobbeltbølgepap.

Hvornår skal jeg vælge trippelbølgepap?

Trippelbølgepap bruges hvor varen har behov for ekstra sikker beskyttelse fra både indefra- og udefrakommende stød, eller hvor emnerne er ekstra tunge og skal sikres stabilitet under hele transporten fra A til B. Det er dog sjældent, at der er behov for at benytte trippelbølgepap.

 

Hos MC emballage står vi klar til at hjælpe dig med at finde den rette type pap til dine forsendelser. Vi tilbyder også at sende dig en vareprøve, som du kan teste og justere efter dit behov. Du er altid velkommen til at kontakte vores eksperter, hvis du har brug for råd og vejledning.

Kontakt os
Skriv til os og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.
Relaterede indlæg
 1. Vi udvider vores sortiment af E-handelkasser

  Med E-handelkasser bliver pakning hurtig og nem som en leg. Og med vores udvidede sortiment bliver det nu endnu lettere at finde en E-handelskasse som passer til lige netop dit behov

  e_handels_kasser
 2. Økologihavens kasserejser strømliner produktionen

  Økologihaven ApS / Rosborg Krydderurter A/S

  Da salget af økologiske krydderurter eksploderede, valgte Økologihaven at strømline sin produktion med en kasserejser fra MC emballage.

  Læs den gode historie her.

  _kologihaven
 3. Sådan stabler du dine kasser perfekt og sikrer virksomhedens ry

  Det er vigtigt for virksomhedens omdømme, at dine kasser ankommer i ordentlig stand.

  Få oplevelser sender et dårligere signal til modtageren end sammenbraste papkasser. Det kan ødelægge købsoplevelsen, udgøre en sikkerhedsrisiko og være skadeligt for din virksomheds omdømme.

  Her er 3 gode råd.

  2L8A6212
 4. 4-trins-guide til minimering af transportskader

  Transportskader slår ikke kun skår i kundetilfredsheden og koster dyrt i reklamationer og vareerstatninger. Hvis du fejlemballerer eller lader være med at fiksere dit gods, kan det nemlig forårsage trafikuheld, der kan få fatale konsekvenser, der rækker langt udover beskadiget gods. Vi giver dig fire råd, så du kan sikre optimal emballering, der både beskytter dine varer, chaufføren og medtrafikanterne.

  2L8A6123
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.