Skab mere plads på bundlinjen og klimakontoen med en bedre strækfilm

Skal din strækfilm være grøn, højteknologisk eller ultratynd?

Hos MC emballage afspejler vores sortiment af strækfilm hele tiden nyeste produktudvikling. Nye kvaliteter giver din virksomhed mulighed for at skabe mere plads på bundlinjen og overskud på klimakontoen, uden at gå på kompromis med pakningen.

Forbrugernes stigende bevidsthed om klima og miljø betyder, at de fleste leverandører oplever et stigende incitament til at belaste miljøet mindre. Hos MC Emballage støtter vi op om denne mission. Derfor har vores specialister gjort det muligt for vores kunder at komme et skridt længere på vejen mod klimaindsatsten med et udvalg af bæredygtige strækfilm, der i nogle tilfælde også er en stor fordel for pengepungen.

IMG_9487_1

Vores nyeste sortiment af strækfilm har forskellige forcer. Derfor er det vigtigt at overveje, hvilke egenskaber, der er vigtige for din virksomheds individuelle emballagekrav. Hvor meget betyder det for eksempel for slutbrugeren, at strækfilmen er lavet af naturmateriale? Og kan din virksomheds mål indfries ved at bruge et bedre og tyndere lag strækfilm?

Nedenfor finder du nogle af de produktnyheder, der kan hjælpe dig med at spare penge på bundlinjen og i klimaregnskabet.

Den grønneste

Plastikken til denne strækfilm hedder I’m Green Biobased. Navnet er meget rammende, for plastikken er udvundet af sukkerrør i Brasilien. Sukkerrør er en effektiv afgrøde, der vokser godt i Sydbrasiliens klima, og som ikke behøver kunstig vanding. Det gør afgrøden ideel til klimavenlig plastik. Af sukkerrørene udvindes ethanol, som herefter omdannes til polyethylen-granulat, som kan bruges i forskellige typer plastik.

I’m Green strækfilmen er en blanding af konventionelt granulat og sukkerrørs-granulat. Det betyder, at strækfilmens funktioner bevares, selvom den er lavet af mindst 50 procent naturmateriale.

Strækfilmen har de samme gode egenskaber som almindelig strækfilm, men sukkerrørene sikrer den bæredygtige etik og muligheden for at nå en ny, mere miljøbevidst kundegruppe. Hos MC emballage oplever vi en høj efterspørgsel på I’m Green Biobased strækfilmen, selvom prisen er højere end andre strækfilmsprodukter.

Den ultratynde

Vores ultratynde strækfilm, som vi blot kalder Ultra, er en ekstremt tynd folie på blot 8 my, hvilket er under halvdelen af mere konventionel strækfilm. Ultra-filmen er baseret på nye typer råvarer, som giver egenskaber, der minder om forstrukket strækfilm. Altså folie, der er strukket i fremstillingsprocessen og derfor kun kan strækkes en smule, når du vikler godset.

De specielle granulater i filmen giver en ekstrem punkteringsstyrke og holdeevne, der giver dig mulighed for at pakke dit gods mere ensartet. Samtidig giver Ultra-strækfilmen mulighed for at skære markant ned på forbruget af plastik, fordi den er tyndere uden at være svagere. Dermed skåner du miljøet og forbedrer bundlinjen på samme tid. For selvom prisen pr. rulle er høj, vil prisen pr. pakket pakke blive mindre.

Filmen er primært henvendt til brugere af håndstrækfilm eller maskiner med mekanisk eller elektromekanisk bremse. I modsætning til andre strækfilm, der let kan strække sig flere hundrede procent, kan Ultra-filmen kun strækkes 40 procent. Derfor kan den ikke bruges på maskiner med motoriseret forstræk. Men den er ideel til at erstatte low performance folie, fordi den skaber en win-win situation. Både for naturen, pakkekvaliteten og økonomien.

Den højteknologiske

High Performance Nano er en strækfilm, der er baseret på nanoteknologi og ekstruderet på helt nye højteknologiske ekstrudere, der giver bedre strækegenskaber til en billigere pris. Førhen var strækfilm sammensat af 3-7 sammensmeltede lag med forskellige egenskaber. Men nano-teknologien har gjort det muligt at sammensætte strækfilm af helt op til 55 lag. I nogle af lagene er det endda muligt at spare på råvarerne, så prisen daler, men kvaliteten bevares.

Vores Fortis + Nano strækfilm findes med en tykkelse helt ned til 10 my. De mange lag giver folien specifikke egenskaber, såsom super høj punkteringsstyrke og fikseringsevne.

Disse ekstremt dynamiske egenskaber giver dig mulighed for at udskifte dine tykkere folier i 15-23 my. Dermed nedsætter du dit plastikforbrug væsentligt uden at gå på kompromis med pallestabilitet eller produktiviteten. Det kaldes down gauging og er godt for klimaet og bundlinjen.

Hvis du er interesseret i at høre mere om vores produktnyheder inden for strækfilm, så tøv ikke med at kontakte os.

Kontakt os
Skriv til os og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.
Relaterede indlæg
 1. 4547 træer reddet i 2020

  I 2020 har MC emballage og vores kunder været med til at redde 4547 træer fra skovhugst, alene ved brug af papirfyldsløsninger og Pregis' Easypack teknologi. Det synes vi er værd at markere!

  Pregis_2020_Tree_certificate3
 2. Pakkefyld af genbrugspapir er både nemmer og mere skånsom for miljøet

  Mikkelsen Electronics A/S

  Pakkefyld af genbrugspapir betyder nemmere affaldssortering og miljømæssig omtanke

  Hos Mikkelsen Electronics har de skiftet deres EPS-pakkefyld ud med papirfyld af 100% genbrugspapir. Det falder både i tråd med virksomhedens fokus på bæredygtighed og har sikret nemmere affaldssortering for slutkunden.

  pexels-alina-blumberg-5908320
 3. Betonfabrik sparer 17 tons plastik med ny strækfilm

  Ikast Betonvarefabrik A/S

  Efter en dybdegående analyse af produktionslinjen indførte IBF en ny type strækfilm. Det kan tydeligt mærkes på bundlinjen og i CO2-regnskabet.

  Vi bruger flere tusinde ruller strækfilm om året, så enhver optimering kan have stor betydning i det lange løb. Derfor besluttede vi at undersøge, hvordan vi kunne optimere vores strækfilm

  Læs om strækfilmscasen hos IBF

  IBF
 4. Sådan vinder din virksomhed kampen mod emballagespild

  Nethandlen er i vækst, og det samme er emballagespildet. Men der er stort potentiale for, at din virksomhed kan optimere emballageforbruget, skåne miljøet og spare penge.

  Coronakrisen varslede en ny æra for nethandel, da hele verden blev nødsaget til at virtualisere shoppingkurvene. På globalt plan steg nethandlen 27,6 procent*, og det kan også mærkes i Danmark, hvor køerne til pakkeshoppen er blevet ekstra tydelige.

  I den forbindelse er vores emballageudgifter og CO2-forbrug højere end nogensinde før, hvorfor fokusset på emballagespild aldrig har været højere.

  Læs her hvordan du vinder kampen mod emballagespild.

  Bakke_med_vindm_ller
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.