Symbolforklaring for sortering og genbrug

Har du lagt mærke til de symboler, som ofte optræder på varer du køber hos MC emballage? Hvis du undrer dig over, hvad de mon betyder, så kan du finde forklaringen her.

pexels-artem-podrez-6990446

Symbolforklaring for sortering og genbrug af dit pap

Har du lagt mærke til de symboler, som ofte optræder på papemballager du køber hos MC emballage? Hvis du undrer dig over, hvad de mon betyder, så kan du finde forklaringen her.

 

Recycled

Dette er et universelt genbrugssymbol. De tre grønne pile, der går i en trekant, betyder simpelthen, at emnet, hvor symbolet er påtrykt, er recirkulerbart. Nogle gange oplyses en procentdel i midten af symbolet, der angiver andelen af anvendt genbrugsmateriale i produktet.

Recycled

Resy

Resy symbolet minder meget om det før omtalte Recycled symbol, men forskellen er, at RESY symbolet er et kontrolmærke, der indeholder et fircifret licensnummer, som fører tilbage til emballageproducenten, eller i dette tilfælde MC emballage A/S.

Resy er en tysk mærkningsordning og for at opnå tilladelse til at benytte Resy symbolet på papemballager, indgås kontrakt med Resy, hvor der betales en årlig licens. Licensen beregnes på baggrund af den mængde transport- og yderemballage af papir og pap, der afsættes på det tyske marked med licenshaverens licensnummer. Licensen dækker omkostninger til bortskaffelse og genanvendelse af materialer og via licensen bidrages altså til det system, der sikrer en høj grad af genanvendelse af papir og pap i Tyskland.

Resy

Dansk Affaldspiktogram

Kommunernes Landsforening og Dansk Affaldsforening har i samarbejde med innovationsbureauet FUTU udviklet et frivilligt, fælles piktogramsystem, som kan bruges til affaldssortering i hele Danmark. Formålet er, at vi i fremtiden vil møde de samme piktogrammer, ligegyldigt hvor vi skal af med vores affald. Det er frivilligt for alle at bruge systemet, men MC emballage har valgt at benytte piktogrammet på udvalgte standard emballager af den type, vi formoder vil ende hos en forbruger i DK, så vi guider forbrugeren til at sortere emballagen og sende den til genbrug til gavn for miljøet.

PAP

EU symbol -  identifikationssystem for emballagematerialer ihht. 94/62/EC

Symbolet består af recirkuleringstegnet (de tre pile), en talkode og en bogstavkode. De tre pile indikerer, at materialet er recirkulerbart, mens talkoden og bogstavkoden er udtryk for den materialegruppe produktet tilhører, og er således en hjælp til korrekt sortering og genanvendelse. Systemet blev indført i 1998 som en frivillig mærkning i relation til Emballagedirektivet. Ordningen er stadig frivillig i EU, men enkelte medlemslande, fx Italien har indført lovkrav om brug af mærkningen på visse emballager.

PAP20

FSC

FSC® er en international non-profit mærkningsordning. I en FSC®-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC® en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentligt sikkerhedsudstyr og løn.

FSC_logo
Relaterede indlæg
 1. 4547 træer reddet i 2020

  I 2020 har MC emballage og vores kunder været med til at redde 4547 træer fra skovhugst, alene ved brug af papirfyldsløsninger og Pregis' Easypack teknologi. Det synes vi er værd at markere!

  Pregis_2020_Tree_certificate3
 2. Pakkefyld af genbrugspapir er både nemmer og mere skånsom for miljøet

  Mikkelsen Electronics A/S

  Pakkefyld af genbrugspapir betyder nemmere affaldssortering og miljømæssig omtanke

  Hos Mikkelsen Electronics har de skiftet deres EPS-pakkefyld ud med papirfyld af 100% genbrugspapir. Det falder både i tråd med virksomhedens fokus på bæredygtighed og har sikret nemmere affaldssortering for slutkunden.

  pexels-alina-blumberg-5908320
 3. Betonfabrik sparer 17 tons plastik med ny strækfilm

  Ikast Betonvarefabrik A/S

  Efter en dybdegående analyse af produktionslinjen indførte IBF en ny type strækfilm. Det kan tydeligt mærkes på bundlinjen og i CO2-regnskabet.

  Vi bruger flere tusinde ruller strækfilm om året, så enhver optimering kan have stor betydning i det lange løb. Derfor besluttede vi at undersøge, hvordan vi kunne optimere vores strækfilm

  Læs om strækfilmscasen hos IBF

  IBF
 4. Skab mere plads på bundlinjen og klimakontoen med en bedre strækfilm

  Skal din strækfilm være grøn, højteknologisk eller ultratynd?

  Hos MC emballage afspejler vores sortiment af strækfilm hele tiden nyeste produktudvikling. Nye kvaliteter giver din virksomhed mulighed for at skabe mere plads på bundlinjen og overskud på klimakontoen, uden at gå på kompromis med pakningen.

  Forbrugernes stigende bevidsthed om klima og miljø betyder, at de fleste leverandører oplever et stigende incitament til at belaste miljøet mindre. Hos MC Emballage støtter vi op om denne mission. Derfor har vores specialister gjort det muligt for vores kunder at komme et skridt længere på vejen mod klimaindsatsten med et udvalg af bæredygtige strækfilm, der i nogle tilfælde også er en stor fordel for pengepungen.

  IMG_9487_1
Udregn fragt
Din bestilling er overskredet den maksimale størrelse for levering med GLS.Du har stadig mulighed for at gå til kurven, ændre din ordre og opfylde kravene for GLS forsendelse.
Udregn leveringspris:

Fri levering ved ordrer over kr. 1500 ex. moms.

Vi anvender en automatisk fragtberegner, der kalkulerer prisen ud fra den samlede volume. Systemet er ret komplekst og der kan i enkelte tilfælde ske fejl i beregningen. Hvis du mener at beregningen af fragten på din bestilling er forkert, vil vi meget gerne kontaktes.